Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marja Wallin (ukonvasama_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 24.06.2011



Hei bongarikansa,

Tuli eilen käytyä Luoma-Pukkilan Samin kanssa kääntymässä Hangossa, tarkoituksena bongailla aallokkoa ja mitata tuulilukemia. Käytiin ensin iltapäivästä Neljän Tuulen Tuvan rannassa kuvaamassa pärskeitä ja katsomassa kun tuulet alkavat voimistua. Tuossa kohtaa oli jo ihan mukavaa puuskaa ja aallot löivät kalliolle. Haahkat poikuieineen näyttivät aika pieniltä jo siinä kohtaa uidessaan aaltojen keskeltä.

Tuolta jatkettiin Variskalliolle, joka onkin tuttu paikka jo elokuun 2007 kimppachaselta. Melkoisen erilaiselta näytti maisemat näin valoisaan aikaan. Pidettiin ensin autossa sadetta ja katseltiin rannassa vaahtopäiden runsastumista ulapalla. Sateen mentyä ohitse tulikin sitten kiivettyä kallion päälle tuulimittarin kanssa. Ja täytyy sanoa, että kyllä kannatti. Melkoista puuskaa heitti, välillä oli vaikeuksia säilyttää tasapaino tuulen tuivertaessa. Itse sain meteokseen kovimmaksi puuskaksi peräti 22,3 m/s.

Tullirannan uimarannalla tuli vielä ennen kotiin ajelua käytyä katsomassa aallokkoa ja kuvaamassa varjosurffaajaa. Olipa siellä muutama pelkän laudankin kanssa liikkellä ja näyttipä joku lilluvan aalloissa ihan vaan märkäpuku päällä, ilman surffilautaa. Tiedä sitten oliko hukannut lautansa vai tykkäsikö vain aalloissa lillumisesta...

Muutama kuva reissulta:
http://marjis.kuvat.fi/kuvat/Myrskybongaus/2011/Hangon+myrsky+23.06.2011/

Marja W.

--

http://marjis.kuvat.fi/kuvat/

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html