Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Keijo Soinela (keke.s_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 21.06.2011



Moro!  

Tähän vielä sen verran kommenttia, että TAYS:issa

missä töissä olen niin valot sammuivat alakerrassa 00-krs. missä

kävelin koko käytävältä hetkeksi ja korkean vuodeosaston nopeat hissit

menivät pois käytöstä.

Onneksi ei mitään vakavampaa tullut sähkökatkoksista.

Joku potilastietojen tulostus ei toiminut hetkeen,

siitä kuulutettiinkin.  

Hyvin se iski aika lähelle sen mitä kerkesin ulos menemään.

Eikä kameraa mukana.

Piti juuri mennä sinne 13.krs katsomaan ;), mutta kun hissit lakkasivat

toimimasta se jäi tekemättä, sieltä näkee aika pitkälle.  

-Keke- Soinela
     

Lähettäjä: owner-myrskybongarit-l@ursa.fi [mailto:owner-myrskybongarit-l@ursa.fi] Puolesta Esa Palmi Lähetetty: 21. kesäkuuta 2011 21:54
Vastaanottaja: myrskybongarit-l@ursa.fi
Aihe: Re: [myrskybongarit-l] Tampereella ukkostaa ny  

Tere.

Tampereen keskustassa paukutti tänään monta kertaa kunnolla maihin. Pätki sähköjä mm. Sokoksella ja Kauppahallissa. Kovempi sade meni muualta ohi ja keskustassa tuli vettä aika vaisusti.

Eilen maanantaina illalla kehittyi Näsijärven tienoille pitkulainen ukkosnauha, joka jaksoi jyristellä nelisen tuntia. Itäosista nauhan heikettyä liittyi ukkosnauhan länsiosiin koko ajan uutta pilveä pitäen systeemin elossa pitkälle yli puolenyön. Seurasin ukkosta sen eteläpuolelta ja ihan mukavasti näkyi salamointia varsinkin autosta. Tampereen Lentävänniemessä pääsin 1-3 km päähän salamoivasta nauhasta mutta kennolle ei tarttunut oikein mitään ihmeellistä. Kovin nopeita olivat välähdykset ainakin mun laukaisinsormelle :) Hieman tässä kieltämättä myös triggerin hankinta alkaa kiinnostamaan.

Pilvet olivat tuttua mössöä tältä kesältä. Mitään kovin kasoisia pilvimuodostelmia ei ole tänä kesänä Pirkanmaalla näkynyt, mutta salamointia on ollut ihan kivasti verrattuna aikaisempien vuosien kesäkuihin. Muutama räpsy eiliseltä:
http://orko.galleria.fi/kuvat/Ukkoset%2C%20pilvet%2C%20myrskyt..../2011/Kes% E4kuu/20.6/ Kannattaa kiinnittää huomio "luomusalamaan" ja verrata sitä vaikka buran triggerisalamaan ;)

Muistakaahan kirjata havaintoja kantaan! Varsinkin tänään tiistaina on ollut vilkas havaintopäivä....

-Esa-

--

Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html