Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Eero Karvinen (ekarvinen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.06.2011



"...Triggereitä käyttävät voisivat vielä kommentoida omia asetuksiaan. Ainakin Eero ja Jari ovat saaneet loistavia kuvia aikaan, joten salaisuudet jakoon ;-)..."

Tarkennetaan kamera pilviin, laitetaan kamera jalustalle ja kytketään trigger päälle. Aukkoa säätämällä (ei kuitenkaan mielellään pienempää, kuin f11) valotusaika jonekin 1/10....1/80 s ja lukitaan tarkennus. Jätetään kamera kuvaamaan ja aina välillä tarkistetaan, jotta salamoinnin suhteen aktiivinen alue on halutussa kohdassa kuvaa. Niin laajakulma, kuin teleobjejtiivi toimivat. Pyöröpolaa kannattaa käyttää, jotta saa hieman paremmat värit taivaasen, sekä maastoon.

Tosiasia: joskus pilvi on auringon suhteen erittäin huonossa kohdassa tai salamat ovat hyvin nopeita (yksinkertaisia negatiivisia), jolloin kuvissa näkyy vain hennon ohut viiva, tai ei salamaa laisinkaan. Joskus salama iskee sadeseinämän takaa ja tällöinkin kuvasta ei tule järin näyttävää.

terveisin,
Eero Karvinen

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html