Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tero Pajala (teropajala_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 13.06.2011


Terve vaan!

Kesän ensimmäisen ukkonen Jokioisilla. Koko aamun katsein tutkakuvia ja kirosin kun näyttää kiertävän. Mutta sitten 19.00 jälkeen alkoi metsän takana paukkua. Joten kamera mukaan ja paremmalle paikalle tähystämään. Ja ei tarvinnut mennä kuin pari kilometriä kauemmaksi, niin avautui hyvät maisemat. Ukkonen tuli idän suunnasta Humppilan/Loimaan seutuville, jossa se pysytteli puolisen tuntia. Paikoitellen oli kova tuuli, että kamerakin hieman hytkyi jalustalla. Kun ukkonen alkoi hieman laantua, päätti se suunnata sinne mistä oli tullutkin.

Nyt pääsin testaamaan AEO Lightning Strike v2. tositoimissa. Täytyy myöntää, että ottaa erittäin laajalti salamat ja välähdykset. Ensimmäiset räpsyt kun salamoita näkyi ja kortille ei mitään tallentunut, niin aloin epäilemään lightning strikea. Tuli niitä turhiakin kuvia pari sataa, mutta n. 30 kuvassa oli salama, tai sen pieni osa. Pientä mammatusta alkoi kehittyä pääni yläpuolella.

Kuvat löytyy kahdesta paikkaa, kummasta tykkää enemmän... Muutama kuva alusta on aika turhia.. http://tepaja.kuvat.fi/kuvat/Myrskybongaus/2011/Kes%25E4kuu/ http://www.flickr.com/photos/tepaja/sets/72157626946217930/

Kameran säätö oli hieman hakusessa ja varsinkin tarkennus jatkuvasti. Onneksi otin kaikki kuvat RAW tiedostoina, niin sai edes hieman pelastettua. Yksi kuva on yhdistetty kahdesta, koska salaman eri "vaiheet" tallentuivat peräkkäisille ruuduille..

Pahoitteluna mahdollisesta sekavasta tekstistä, hieman on kiire nukkumaan. Huomenna työpäivä..

-Tero
                                               

--

Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html