Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Esa Palmi (esa.palmi_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.06.2011



Moi.

Kävin Lapin loman jälkeen ajelemassa Parkanossa ja samalla hieman tarkastamassa 1.6. syöksyvirtauksen vahinkoja. Keskustan alueelta on kaatunut yksittäisiä puita ja varsinkin hautausmaalla on ollut nurissa todella isoja puita. Erään huhupuheen mukaan puiden kaatuessa valtavien juurten mukana luut olivat lennelleet. Mutta uskokoon ken tahtoo :D

Karviantien varressa on kaatunut enemmän metsää ja paikoin on muodostunut jopa aukkoja. Suurin osa kaatunut juurineen, pieni osa katkennut rungosta. Myös kolmostien varressa on puita nurin. Sähkölinjoja on useassa paikassa edelleen alhaalla ja osa sähkötolpista on tuhoutunut täysin. Aamulehden kirjoitusten perusteella myös joidenkin talojen katot ovat kärsineet vaurioita. Saatujen tietojen mukaan suurimmat rakeet Parkanossa ovat olleet noin sormenpään kokoisia.

Tutkasta oli selvästi nähtävissä kaarikaiku, joka syntyi ennen Jämijärveä ja voimistui edelleen ennen Parkanoa ukkosen saapuessa kylmän rintaman kohdille tuulien kohtausalueelle. Siirryttyään lämpimälle puolelle systeemi alkoi heiketä. Virroilta ja siitä itään ei ole enää näin paljon tietoa tuhoista. Melkoisen hyvä oppikirjaesimerkki kaarikaiusta ja sen aiheuttamista tuhoista..

Joitain kuvia ja video:
http://orko.galleria.fi/kuvat/Ukkoset%2C+pilvet%2C+myrskyt..../2011/Kes%E4kuu/Parkanon+sy%F6ksyvirtaustuhoja/

--
-Esa-

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l@ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html