Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marja Wallin (ukonvasama_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 26.08.2010



Hei,

Katseltiin myöhään maanantai-iltana 23.8. Puumalassa Saimaalla saaressa kaverin kanssa äänetöntä salamointia kaukana Kannaksen rannikolla (Terijoki ja siitä länteen - luoteeseen RaPu-arkiston mukaan) noin klo 21.45 - 23.20. Räpsi vaihtelevaa tahtia, koviten noin puoli yhdentoista maissa. Pääasiassa havaittiin kalevantulia, mutta jokusia elosalamoitakin tuli nähtyä. Salamat valaisivat aika huikean näköisen alasinpilvimuodostelman Venäjän puolelta kun ei ollut niin tyypillistä mössöä haittaamassa näkyvyyttä.

Komein on nyt herättänyt melkoisen paljon ihmetystä. Pilvestä iski alas (oletettavasti noin klo 22.30 - 22.35 välisenä aikana, aika epätarkka kun kaivettu tieto heti sen välähdyksen jälkeen lähetetystä tekstiviestistä ja lähetys on tapahtunut 22.35) melkoisen komea maasalama, joka valaisi ison osan pilveä. Se, mikä tuossa salamassa on outoa, siitä lähti pilvestä ylöspäin väläys, joka näytti lähinnä heijastumalta. Se kesti vain hyvin vähän aikaa, sen verran että hädintuskin ehti reagoida jotain tapahtuneen. Välähdys oli hyvin laaja ja se oli todella korkealla, pilvestä reilusti ylös. Kaveri (joka ei ole myrskybongari) kommentoi välähdystä spontaanisti sen jälkeen huudahduksella komeasta renkaasta joka välähti. Itse näin erittäin laajan suhmuisen välähdyksen pilven yläpuolella.

Mitä me on mahdollisesti nähty? Mikä voi heijastaa salamaa noin pilvestä ylös? Vai mitä ihmettä on tapahtunut? Tiedän, että selitys kuulostaa melkoisen ufolta, mutta en ole moista nähnyt koskaan ennen ja tässä on nyt kolmatta päivää käynyt mielessä pohdintaa, että mitä mahdollisesti on tullut havaittua. Itsessään salama oli yksi komeimmista, mitä olen ehkä koskaan nähnyt. Löi osittain pilveä pitkin, mutta aivan huikean losauksen myös maahan. Matkaa salamointikeskukseen oli kuitenkin reilusti.

Ideoita?

Marja W.

--

http://marjis.kuvat.fi/kuvat/

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html