Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ville Heimonen (ville_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.08.2010



Moi,

Täytyypä omiakin kokemuksia raapustella, vaikka ovatkin melkolailla negatiiviset eiliseltä. Eiliseltä jäi "käteen" vain väsymys (siitä johtuva päänsärky) sekä melkoinen v***tus.

Olin nimittäin viikoloppuna käymässä kotopuolessa Savossa ja sieltä Helsinkiin palasin sunnuntai iltana. Kaikki vastoinkäymiset alkoivat siitä, että juna, jolla Kuopiosta Helsinkiin allekirjoittaneen piti matkustaa, lähti Kuopiosta noin 70min myöhässä, tästä iso kiitos VR:lle (joka hamstraa vaunujaan siten, että juna lähti Kajaanista vaunujen odottelun jälkeen ½h myöhässä) ja RHK:lle, jonka ohjainlaitteet olivat Kajaani - Iisalmi välillä rikki, jotka sitten myöhästyttivät vielä lisää.

Mikäli juna olisi lähtenyt ajallaan, olisin tuon myrskyn saanut kokea jossain Lahti - Kerava oikoradalla tai Tikkurilan paikkeilla, junan nimittäin piti olla Helsingissä hieman ennen klo 22:ta. Mutta eipä ollut. Nimittäin juna myöhästeli koko matkan Kuopiosta, milloin minkäkin syyn takia, joten Lahdessa olin noin 22 aikaan. Tuolloin sitten myrsky menikin päältä.

Salamointi, junasta nähtynä, olis kohtalaisen voimakasta - samoin sade. Ja ihan kuin veden seassa olisi tullut isohkojakin rakeita, mutten asiaa voinut varmistaa, valaistusta vaunusta kun on hitusen hankalaa nähdä ulos pimeyteen - uloskaan kun ei sillä hetkellä voinut mennä, kun ei tiennyt että lisäviivytystä aiheutti junan veturin reistaileva virroitin. Rakeita epäilin, kun vaunun katolta alkoi hetkellisesti kuulua suht. kovaa kolinaa, vaikkakin vain satunnaista. Ääni ainakin vastasi sellaista, jonka voisi kuvitella kuuluvan kun jäämurikka osuu metalliin. Virroittimen takia matkanteko viivästyi Lahdessa vielä miltei ½h verran.

Eipä ne viivästykset siihen loppuneet. Nimittäin kun veturin virroitin suostui vihdoin nousemaan ajolangalle, kuuluttikin junan henkilökunta, että oikorata on liikennöintikiellossa - kuinkas muutenkaan kuin kaatuneiden puiden takia. Sillä hetkellä Lahti - Riihimäki väli kuulemma oli vielä kunnossa, ja sinne juna lähti matelemaan. Mutta eipä sekään matka pitkää kestänyt, kun juna pysähtyi - keskelle pimeyttä - hieman Lahdesta länteen.

Hetken kuluttua junassa kuuluikin kuulutus, että myöskin Lahti - Riihimäki väli oli poikki - ja junan "peruutus" takaisin Lahteen alkoi. Lahdessa sitten junassa odottelimmekin taasen hyvän tovin tietoa miten matka tulisi jatkumaan. Siinä vaiheessa kello lähenteli jo 23:a ja kuten voinee arvata, niin korvaavien kyytien saanti tulisi kestämään. Onneksi kuitenkin Lahti - Riihimäki rata saatiin, ilmeisesti vain hetkellisesti, raivattua puista vapaaksi ja juna pääsi sitä kautta jatkamaan matkaa.

Lopulta juna saapui Helsinkiin, tehtyään vielä ylimääräiset pysähdykset Riihimäellä, Järvenpäässä ja Keravalla, hieman klo 1:n jälkeen, ollen myöhässä vain vaivaiset 194min eli 3h 14min. Siinä vaiheessa oli kyllä sellainen ketutus ettei väliä. (Oisko se nyt niin vaikeeta oikeesti RHK:lle putsata junaratojen - erityisesti täällä Ruuhka-Suomessa - ympärille 20-30m suuntaansa olevat puuttomat kaistat?!?!?!). Siitä sitten vielä yölinjalla kotiin Vuosaareen, jonne perille pääsikin kahdelta. Mikäli juna olisi ajoissa tullut, olisin todennäköisesti ollut kotona 23 paikkeilla, mutta kun ei niin ei.

Että tälläisiä kokemuksia.

-Ville H.

PS. FLC:n osalta eilinen oli melkoinen. Ennätyksiä rikottiin ja palvelimet jumiutuivat, kun väkeä jostain syystä rynnisti sivuille ihan hieman. Näistä tarkempaa juttua löytyy FLC:n foorumilta. Mutta eipä ollut FLC ainut jumiutuja. FMI:n mitkään sivut eivät illalla toimineet pariin tuntiin, taisi pettää sielläkäin laitteisto ryntäyksen alla?

PPS. Melko monella tätäkin listaa seuraavalla lienee tunnarit FLC:n sivuille, joten käykäähän myös sinne raapustelemassa kokemuksianne ja jakamassa linkkejä kuviinne eilisestä sekä aiemmista myrskyistä :) Osoiteha on tuttu: http://www.flcenter.net/forum

PPPS. Kun kerran täällä on muitan naamakirja sivuja mainostettu, niin myöskin FLC:llä on naamakirjassa fanisivu, jolla on yli 1500 fania. Sekaan vain sinne ja Foorumille :)
http://www.facebook.com/FinnishLightningCenter ;)

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html