Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mats Kommonen (mats_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.08.2010



Eilinen Suomenlahden yli saapunut myräkkä otettiin Vihdin suunnalla vastaan varotoimin, mutta puuska jäi (mm. naapurin pitkän kuusen onneksi) hyvin rauhalliseksi pilven ulkonäköön nähden.

Sen sijaan merkillepantavaa meillä oli maiseman hillitön oranssius. Aurinko oli juuri laskemassa ja länsitaivaalla oli enää punainen pilvikajo ja vaaleaa alapilveä. Itäisellä ja eteläisellä taivaalla loisti alapilvien läpi aivan törkeän kirkas oranssi alasimen varsi. Vaikutti siltä, että rintaman yläpilvet heijastivat kaiken valonsa juuri meitä kohti. Itse yläseinämää ei alarepaleiden läpi voinut nähdä, mutta kaikki raot hohtivat epätodellista kirkasta oranssinpunaista valoa. Siinä oli lapsille selittämistä, minne maailman muut värit olivat yhtäkkiä kadonneet.

Komiaa. Jahka vyörypilven etureuna saavutti meidät, siirryttiin oranssista lähes sinisenmustaan yövälkehdintään muutamassa minuutissa, ja seuraavan tunnin ajan saatiin nauttia vilkkaasta salamoinnista. Vyöryetureuna oli yksi komeimmista vuosiin, mutta koska tutkafiidi oli seis, piti varmuuden vuoksi paketoida pihatavaroita ja siirellä autoja, kun ei voinut tietää pahimman puuskan olevan idempänä. Näin kuvat jäivät tällä kertaa ottamatta.

--

        MK

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html