Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marja Wallin (ukonvasama_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.08.2010



Hei,

Eilen koitti ehkä jopa (taas kerran...) kesän ennakkokohkatuin keli. Eikä turhaan, hurjaa säätä oli taas tarjolla eikä ikävä kyllä Suomessa voitu tällä kertaa loukaantuneiltakaan välttyä. Piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla Sonisphere-festivaalilla, mutta myin lippuni pois vähän aikaa sitten kun ei ajatus houkuttanutkaan. No, olisi siellä myräkkää saanut, mutta odotetuin keikka (Mötley Crüe) peruuntui ja pahimmassa tapauksessa olisi kohtalona ollut vakavakin loukkaantuminen. Olen erittäin iloinen, etten ollut Porissa.

Allekirjoittanut suuntasi lopulta melkoisen mutkan kautta Porkkalan pelloille kun oli moneen kertaan arvottu että missä kohtaa etelästä hurjaa kyytiä saapuva monsteri lävähtää kunnolla maihin. Päädyttiin sitten lopulta ajamaan Porkkalan pelloille ja ottamaan siellä vastaan mitä saadaan ja täytyy todeta, että melkoinen setti olikin tarjolla, niin hyvässä kuin pahassa. Yksi niitä harvoja kertoja kun chasella ihan tosissaan pelottanut, eikä se johtunut taivaan tarjoamasta näytelmästä tälläkään kertaa. (Kaikki aiemmat pelottavat kokemukset ovat liittyneet liikenteeseen).

Löydettiin kuvauspaikka, saatiin autot parkkiin nätisti peltotien laitaan letkaan ja viritettiin kuvauskalusto. Katseltiin siinä taivaalla lipuvaa mössöä ja arvuuteltiin sen piirteettömyysindeksiä, joka siinä kohtaa oli melkoisen korkeissa lukemissa. No, pikkuhiljaa alkoi sitten metsän takaa häämöttää jotain repaleista, jonkinnäköinen vyörypilvi oli lähestymässä meitä horisontista. Kas, eipä näyttänytkään enää niin piirteettömältä.

Odotukset alkoivat nousta yhä korkeammalle ja korkeammalle kun pilvi lähestyi meitä. Eikä turhaan! Melkoinen emoalus hiipi taivasta pitkin meitä kohti. Varmasti komein vyörypilvi mitä olen eläissäni nähnyt. Reippaasti salamoiden se lähestyi kuvauspaikkaa ja alkoi jossain vaiheessa hiipiä mieleen, että kohta muuten tuulee ja saadaan melkoinen corepunch. Tuuli yltyi, puu kaatui meidän edessämme pellon toisella puolella metsän reunassa ja salamat piiskasivat maastoa. Kuvia pilvestä on koko porukalla. :)

Kuvattiin kaikessa rauhassa kun yhtäkkiä alkoi takaa kuulua huutoa, että "Mitä *bleep* hulluja *bleep* te olette *bleep*. Painukaa *bleep* pois *bleep* tukkimasta tietä *bleep* ei *bleep* toisen *bleep* pellolla saa *bleep* olla. *bleep* *bleep*. Senkin *bleeb* hullut. Joku reviiritietoinen isäntämies osui traktorillaan paikalle, tukki peltotien jolla oltiin ja alkoi hoonolla soomella erittäin rajusti kiroten huutaa ja räyhätä meille. Pääasiallinen sisältö kirosanojen keskeltä vaikutti olevan, että me saatanan hullut (sori, bleep-nappi ylikuumeni ja tämä yksi ruma sana pääsi läpi.) tukittiin ajotie olemalla hänen pellollaan (jeps, loogista) ja ajaa traktorilla meidän yli jos me ei väistetä ojaan. Yritettiin siinä sitten sanoa melkoisen turhaan, että väistetään kyllä nopeasti pois siitä ajotieltä jos hän hieman siirtää traktoriaan, että päästään peruuttamaan. Mutta onhan se nyt tietenkin kivaa ja paljon miehekkäämpää huutaa ettei väistä kuin tehdä sen verran tilaa, että ollaan vajaassa minuutissa pois alta, että hän pääsee rauhassa jatkamaan.

No, lopulta tämä sai vedettyä sen verran henkeä ja paineentasausta, että väisti jotta päästiin siirtymään pois siitä peltotieltä, joka olikin nähtävästi hänen peltonsa ja siitä seurasi illan pelottavin osuus. Kerättiin kalustoa autoihin kun osa oli hypännyt vaan kameroineen ojan yli asfalttitielle, jotta oli nopeasti alta pois. Tämä isäntämies hyppää uudestaan tuulispäänä traktorista ulos ja ojan yli, alkaen juosta allekirjoittaneen perään "kuka *bleeb* säkin luulet olevas, nyt kerrot nimes". Pelotti ihan tosissaan ja uudestaan siinä kohtaa kun tämä heilutti nyrkkejään seurueen erään toisen naisen kasvojen edessä. Äärimmäisen kunnioitettavaa ja miehekästä käydä muuten porukasta naisten kimppuun. No, johtui varmaan osittain siitä, että miesväki luikahti paljon nopeammin autoihin karkuun ja me jäätiin sitten niin sanotusti tulilinjalle... Lupasi soittaa poliisit meidän peräämme. No, olisi kieltämättä ollut kiva kuulla mitä mieltä poliisit olisivat olleet siitä, että hän uhkasi ajaa traktorilla meidän yli, kävi suoranaisesti päälle ja uhkaili muutenkin. Me kun ei oltu missään luvattomalla paikalla ja oltaisiin tosiaan väistetty murtoajassa tapahtuneesta, jos arvon kuumakalle olisi tehnyt hieman tilaa. Mutta, pelotti ihan tosissaan enkä säikähdä mitenkään pienestä. Huutavia isäntiä on muidenkin harrastusten vuoksi tullut vastaan ennenkin, mutta ei koskaan aikaisemmin ole tarvinnut pelätä joutuvansa fyysisen väkivallan uhriksi.

Jatkettiin siitä sitten Espoon suuntaan salamointia seuraten ja porukka lopulta hajaantui koteihinsa. Komea oli vyöry, nättiä oli salamointi, mukavaa oli seura, mutta jäi tuosta silti kaiken kaikkiaan vähän paha mieli kun alkoi lopulta se säikähdyksen tuoma shokki purkautua.

Marja W.

--

http://marjis.kuvat.fi/kuvat/

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html