Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 08.08.2010



Ajelin Akaasta Loimaalle vastaanottamaan mereltä vyörynyttä mörköä. Heitin parkkiinLoimaan eteläpuolelle 213 tien varteen joskus ennen klo 15:sta. Tuossa vaiheessa mitään ei vielä oikeastaan näkynyt, mutta melkein jatkuva matala murina kertoi siitä, että jotain oli tulossa. Pikkuhiljaa taivas alkoi tummua ja horisontissa välähdellä. Murinasta päätellen salamointi oli jokseenkin tiheää eivätkä murinattomat hetken juuri sekuntia kauempaa kestäneet. Pikkuhiljaa näkyviin tuli jonkinlaista vyöryn poikasta ja huomattava määrä komeaa maasalamointia. Siinä ei juuri montaa hetkeä mennyt, kun jonnekin päin melkein koko horisontin pituisesta pilvestä tipahti salama tai pari. Sadeseinämässäkin oli pitkästä aikaa (minulle) nähtävissä jonkinlaista pienen pientä viherrystä.

Vyöryn vyöryttyä yli seurasi suht rankkaa sadetta ja huomattava määrä ilmeisen lähelle iskeneitä maasalamoita. Paikalla ei mielestäni ollut mitään ihan mahtavaa puuskaa, mutta parkkeerattu auto heilui ihan selvästi muutaman kerran sivusuunnassa. Sade oli ohi pikaisesti ja sitten suunnistinkin takaisin kohti Akaata, jossa vielä hetkeksi kävin eräällä peltoaukealla katselemassa pohjoiseen etääntyvää mörköä ja ihastelemassa muutaman sekunnin välein viuhuneita salamoita.

kuvat:
http://tomeklund.kuvat.fi/kuvat/storms/7.8.2010%20Loimaa/

t. Tom E.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html