Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Marja Wallin (ukonvasama_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.08.2010



Hei,

Tulipa mieleen, että onko täällä metsäihmisiä tai muita alaa tuntevia, jotka mahdollisesti osaisivat vastata yhteen kysymykseen. Tuli tuossa, nyt kun näitä puita on niitetty tuulen voimalla vähän ympäri Suomea, mieleen talousmetsien tuulenkestävyys niin sanottuihin oikeisiin metsiin verrattuna. Kumpi mahtaa olla herkempää kaatumaan kovalla tuulella, puupellot joissa männyt kasvavat tasaisin välimatkoin melkein rivissä, vaiko sellainen metsä, joka saa olla rehottaa miten haluaa? Vaikuttaakohan ne metsään jätetyt "raot" asiaan? Toki puulajilla, maaston muodoilla ja maaperällä on vaikutusta asiaan, mutta miten mahtaisi käydä jos vertailussa olisi näiltä osin täysin samanlaiset metsät, mutta toinen olisi niin sanotusti hoidettua ja toinen vastaavasti tavallaan heitteille jätettyä.

Marja W, taas oleellisten kysymysten äärellä...

--

http://marjis.kuvat.fi/kuvat/

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html