Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Janne Sinkkonen (janne.sinkkonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 05.08.2010



Terveisiä Rautjärveltä. Paikallisesti tämä näyttää Astan toisinnolta. Sama meininki kuin mitä Torsan ympärillä oli Astan aikaan osui nyt vähän pohjoisemmaksi, Rautjärven keskustaan ja lähinnä sen pohjoisosaan.

Oltiin mökillä illalla vieraiden kanssa. Tilanne näytti tavalliselta ukkoselta, paitsi että satoi rakeita. Jossain vaiheessa huomasin että rannassa järviruo'ot olivat kovin vaakasuorassa. Sitten näkyvyys katosi kokonaan 1-4 minuutiksi. Mitään kaatumisääniä ei kuulunut, ja tilanne selkeytyi vasta vähän myöhemmin kun sade rauhoittui. Metsä oli lähtenyt mökin takaa, ehkä n. 100 runkoa, ja pihasta puut katkenneet keskeltä ja latvat pudonneet näppärästi niin että autot säästyivät.

Äitini talolta marjat katosivat pensaista paitsi aivan alhaalta, ja vettä tuli ikkunan raoista sisään vaikka ikkunat olivat kiinni. Sademittarin oli tuuli kallistanut mutta 27mm silti oli kertymää.

Saatiin aamulla mökkitie talkoovoimin auki, kolme moottorisahaa ja yksi traktori. Parin kilometrin päässä joku suunnituskisan pistelaskija oli jäänyt autoineen puun alle ja on nyt Lappeenrannassa sairaalassa. Keskijännitelinjoja rakennetaan taas kilometritolkulla - meille voi tulla sähköt jo huomenna mutta kuulemma jotkut joutuvat odottamaan viikkotolkulla. Toistaiseksi pärjäillään aggregaatilla ja retkikeittimellä.

Tässä oli tarpeeksi myrskybongausta minulle täksi kesäksi. Vielä pitää metsistä tehdä ilmoitus vakuutusyhtiölle - aika monta hehtaaria on mennyt tästä ympäriltä sileäksi, ja omiakin muutama. Metsänhoitoyhdistys ei luvannut nopeaa puiden korjausta. Simpeleen keskustan ympärillä on puu- ja sähköjohtomielessä aika hurjaa. Kattopeltejä ei näkynyt irtoilleen kuin muutamia.

--

Janne

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html