Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Janne Sinkkonen (janne.sinkkonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 01.08.2010



Ajelin tänään samalla seudulla, eli ensin Laikossa, sitten Latvajärven tie - Ahjärven tie - muutama kilometri Pohjalankilan tietä, sieltä takaisin Särkilahdentielle, jota pitkin etelään kuutostielle takaisin.

Laikko ja Latvajärventien suuntainen alue Torsan eteläpuolella on hurjan näköistä. Hehtaarien laikkuja on joissa puut ovat kaatuneet kokonaan tai katkenneet. Joissain paikoissa nuoria puita on laonnut vinoon vähän viljapellon tyyliin. En suorittanut mitään tarkkuusmittauksia, mutta minusta kaikki puut ovat kaatuneet enemmän tai vähemmän samaan suuntaan, eli luoteeseen päin. Paikoitellen sähköjohtoja ja puhelinlankoja on sikin sokin tiellä edelleen, ja pylväitä niin paljon rikki etten oikein usko kaikkea saatavan viikossakaan korjattua.

Jos kuutostietä ajaa Imatralta päin, pahempi alue alkaa minusta suunnilleen Untamontien kohdalta ja päättyy johonkin Simpeleen tienoille. Pian Untamontien jälkeen on paljon kuutostien vieressä kulkevaa sähkölinjaa kadoksissa ja sitä oltiin nyt n. klo 22.30 korjaamassa. Toinen pahempi tuhoalue on Latvajärventien tienhaaran ja Änkilän välillä. Simpeleen keskustassa on myös puita kaatunut muttei paljon, sitten Kivijärvenkankaan kohdalla ja siitä koilliseen Simpeleentiellä on jonkin verran enemmän taas muttei mitenkään verrannollisesta Laikko-Latvajärvi-alueeseen.

Miettilä ja Torsan pohjoispuoli jäivät tällä reissulla katsomatta.

--

Janne

--

Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html