Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Sami Jumppanen (sami.jumppanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 11.10.2009



Moi!

CHDK kannattaa ehdottomasti kokeilla, vaikkei tietäisi sille vielä käyttöä. Helpottaa ihan peruskuvaamista live-histogrammien ja ali- ja ylivalottuvien alueiden näytöllä. Pilvien kehittymisen seuraaminen intervallikuvauksen (sisältyy kyllä jo ainakin uudempiin IXUS-kameroihin) avulla on mielenkiintoista. Voisihan sillä seurata vaikka etanoiden liikkumista, tai piirakan paistumista.

Lämpöantureista haluaisin sanoa, koska ne mainittiin T+A:n jutussa. A700:ssa niitä on ainakin kolme (patterit, kenno ja optiikka). Oma kokemus niistä on, että ympäristön lämpötila niillä ei kannata seurata. Kamera lämpenee käytössä itse sen verran, että heittoa tulee runsaasti. Erääksi yöksi jätin kameran ottamaan kuvia takapihalle. Aamulla optiikan lämpötila näytti 23 astetta, kun ulkolämpötila oli vain 15. Kun kamera on pois päältä ja jäähtyy ympäristön lämpötilaan, lukemat näyttävät samaa kuin muutkin lämpömittarit.

T:Sami Jumppanen

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html