Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Sami Jumppanen (sami.jumppanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 02.10.2009



Hei vaan!

Tulipa tällekin vuodelle jotain kerrottavaa, tai näytettävää Mikkelistä 30.9.2009. Tämä pilvi oli ohi klo 19 (kuva otettu silloin). Havaintopaikallani vettä satoi vain vähän. Muutamia rakeita klo 18 jälkeen. Rantakylässä oli satanut vähän paremmin rakeita. Huomasin rakeet kotipihalla vasta klo 20. Niitä oli katoilla, autojen päällä ja nurmikolla. Seuraavana päivänä klo 11 rakeita löytyi edelleen mm. Orijärven rannan ruohikosta. Ei niitä ilmeisesti paljoa satanut, mutta kylmää oli! Että ihan kivat mammatukset tälle kelille.

Laajakulmalinssille tarvetta! Kuvat on räpsitty 28mm lasilla, muunnettu TIF-muotoon Raw Therapeella, koottu niistä panoraamaksi Huginilla ja 230MB panoraama-TIF on leikattu ja tallennetu vähän pienempään kokoon JPG-muotoon Picasalla.

http://samijum.pp.fi/img/myrsky/panoraama_mammatus_mikkeli_2009-09-30.jpg

--

Sami Jumppanen

http://www.vimeo.com/samijumppanen
http://netti.nic.fi/~some-e/
http://some-e.blogspot.com
http://picasaweb.google.fi/sami.jumppanen

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html