Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Mats Kommonen (mats_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 28.09.2009



Iltaa,

Komia oli pikamyrsky äsken Turun seudulla. Auringon laskiessa oli iltapäivällä seurailtu pilvimuodostelma tullut melkein jo kohdalle; ilta oli rauhallinen ja tyyni, semmoinen elokuumainen (12-13°). SWC-kartta näytti terävän konvergenssilinjan kulkevan tästä yli kohti itää.

Puoli tuntia auringonlaskun jälkeen (n. 19.45) alkoi lännen suunnasta kuulua lähestyvän lentokoneen tai auton huminaa, ja sitten kesä muuttui syksyksi. Yhtäkkiä kaikki paikat olivat täynnä lehtiä ja oksia, jotka kieppuivat pitkin katukuiluja; pari minuuttia myöhemmin alkoi vähitellen yltyvä sade.

Itäisellä Rantakadulla näkyi yksi rantavallin puista kaatuneen ajoradalle, tilannehuone.fi:iin alkoi ilmestyä vahingontorjuntatehtäviä seudulle, ensin viisi ja sitten jo toistakymmentä. Kotikadun puurivistö oli päästänyt jokusen prosenttia oksistaan kadulle. Ilmeisesti ei pahempia vaurioita.

Ja sitten oli taas tyyntä ja poutaa, alle puolessa tunnissa. Lämpötila +5°, siis 7 asteen pudotus alle tunnissa.

Ääniefektiä en valitettavasti itse päässyt kuulemaan meluisassa keskustassa, mutta olen nyt kuullut monen eri tutun tahollaan panneen sen erityisesti merkille.

Tyylikästä.

--

        MK

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html