Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 23.08.2009



Hei!

Kesän mittaan jotkut bongarit ovat toivoneet, että havaintopaikkatietoja,  esim. kotipihalla tehdyn havainnot tarkkaa tietoa ja koordinaatteja näytettäisi julkisesti verkossa. Tähän varmasti on heillä hyvät perustelut.

Jotkut ovat jättäneet tämän vuoksi kirjaamatta koordinaattitiedot havaintoihinsa, merkinnällä "tarkemmat tiedot saa kysymällä".

Epäilen kyllä, että RaPu-projektissa tällaiset havainnot jäävät helposti huomioimatta tutkimuksessa, koska yksittäisten tietojen kyseleminen erikseen on työlästä. En tiedä, arvelen vain. Varmasti mielenkiintoisissa tapauksissa kyselläänkin, mutta mahtaako aika perus-"neg. raehavainto" riittää kyselyihin.

Niin tai näin, myrskyhavaintokantaan on nyt toteutettu sellainen ominaisuus, että kirjautumattomille havaintokannan selaajille näytetään havaintopaikat vain paikkakunnan tarkkuudella. Kirjautu-. malla tietokantaan näkyville saadaan tarkemmatkin tiedot.

Toivottavasti tästä on jotain iloa varovaisille bongareille.

Muutoksen myötä tulee myös entistä tärkemmäksi kirjata havaintopaikkatietoihin  paikkakunta oikein:

Kunta/kaupunki + pilkku + tarkempi osoite esim. Helsinki, Ullanlinna, Vuorimiehenkatu 18

Eli kaupungin tai kunnan nimi ensimmäiseksi.

-VeikkoM-

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html