Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Sami Jumppanen (sami.jumppanen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.07.2009



Hei vaan,
arvon kuulijat!

Kaikkea sitä tulee räpsittyä, mutta tänään osui hieno tapahtuma katolla seisseen yksinäisen kameran näkökenttään. Kamera tallensi kuvia reilun 2 sekunnin välein noin 1200 kpl, kunnes menin ottamaan sen katolta pois. Kuvista sai hienon minuutin mittaisen videon (20 ruutua/s), jossa näkyy miten (pieni) ukkoskuuro äkkiä suorastaan räjähtää käyntiin. Ensin on pilviä, sitten videon puolivälissä äkkiä syntyykin ukkoskuuro. Kappas!

Kuvassa näkyy juuri syntyneen kuuron takareuna. Laajakulman puute vähän rassaa, mutta luullakseni mielenkiintoisin alue on katettu. Olettaisin että kiinnostaa ukkoskuurojen synnystä tietäviä myös (?).

Kameran suuntaus perustui julkisiin sadetutkakuviin sekä auringon häikäisyn välttämiseen (alkuosan "pannaus" vasemmalle).

Paikka: Mikkeli (sadetutkakarttojen tarkkuudella keskustaajaman etelälaita) Suunta: SSW

Video (14 Mt):
http://samijum.pp.fi/vid/timelapse/Clouds_2009-07-29_720x576_20fps_xvid.avi

--

Sami Jumppanen

http://netti.nic.fi/~some-e/
http://some-e.blogspot.com
http://picasaweb.google.fi/sami.jumppanen

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html