Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Mäntynen (teemu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.06.2009


Ami wrote:
> Ja mitäs väki tähän sanoo?

Pari mieleeni kumpuavaa asiaa.

  1. Huolestuttaa harrastuksen puolesta.

Aiemmin tämä olisi leimattu rehellisesti UFOksi, minkä keltainen lehdistö olisi sumeilematta tulkinnut vieraan sivilisaation kyhäämäksi lentäviksi lautasiksi. Mutta nyt rupulehdistössä revitellään pallosalamoilla. Pelkäänpä, että kohta julkisesti myrskybongariksi tunnustautuminen ei aiheuta pelkkiä pitkiä katseita, vaan ihan pysyvän kylähullun leiman.

Odotan vain milloin meteorologit, ufotutkijat ja teen lehdistä ennustajat yhdessä selvittävät pallosalamoiden aiheuttamien trombien viskomien kattotiilien asetelmien mystisiä merkityksiä.

Tuulen kaatamat puut muodostavat portti-ilmiön, joka johtaa kovempien sääilmiöiden, kuten trombien ja pallosalamoiden, otsikonsisäiseen käyttöön.

;)

2) Skeptikkopiireissä on varsin yleisesti tunnettua, että savannilla elämiseen adaptoituneet ihmisaivot, jotka on tempaistu liian nopeasti outoon nykymenoon, tekevät välillä erikoisia temppuja.

Esim. melkoinen osa UFO-havainnoista, joissa kirkas valoilmiö on jahdannut ja seurannut joskus hyvinkin pitkään autoilijan kintereillä, ovat itse asiassa havaintoja kuusta. Ihmisapinan aivot eivät osaa tulkita luotettavasti taivaankappaleen poikkeuksellisesta etäisyydestä ja mekaanisen kulkupelin luonnottomasta nopeudesta johtuvia havaintoja.

Asiaan. Täällä jo mainitut lentokoneen ja helikopterin valot tai jonkin optisen ilmiön aiheuttamat heijastumat ovat minusta paljon luontevampi selitys kuin joku täysin perustelematon väittämä pallosalamoista.

Ja eikös pallosamaloiden pitänyt olla sihiseviä ja sinne tänne tulisesti poukkoilevia möykkyjä, jotka pahimmalla ukonilmalla putkahtavat tuvan keittiöön savupiipun kautta, säikäyttävät naiset ja lapset, ja katoavat ikkunaruudun läpi jälkiä jättämättä? Tämän kökkökännykkävideon valopallukka on harvinaisen tylsä ja ikävystyttävä pallosalamaksi.

-- 
Teemu Mäntynen
http://www.mantynen.com/teemu/
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html