Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Anne Pöyhönen (anne.poyhonen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 14.06.2009



Hei,

kävin tuolla Jyväskylän pohjoispuolella (Sumiainen) nukkumassa viime yönä - ja heräsin ukonilmaan 1.32am. Oli komeaa katseltavaa, salamoi usean kerran minuutissa ja pauke kuului parin kilometrin päästä. Ihmetytti kun jyrinä jatkuu ja jatkuu 15-20 sekuntia kerralla - eikä lakkaa. Miten yhdestä salamasta voi tulla noin pitkä ääni, vai miten se tulee?

Salamoita tuli useita minuutissa parhaimmillaan, mutten laskenut väsymykseltä.
Vettä tuli, ja läheltä piti että kutsuisin tulvivaksi sateeksi, mutta leirintäalueen mökki oli rinteessä ja vesi valui männynjuurien välistä järveen, joten ehkei se ollut sitten niin suurta. Rakeita ei tullut.

Mutta miten tällaiset rajaisi, mitkä olisi hyvä raportoida tietokantaan, mitkä on tavanomaisia ukonilmoja eikä tarvii raportoida? Olin ihan tööt päivän töistä ja katselin menoa vain mökin upeasta maisemaikkunasta ja terassilta älyämättä tehdä kunnon havaintoja kun ajattelin että ei tämä nyt ole niin rajua menoa että tarviisi raportoidakaan. Kauniita kesäöisen taivaan ja järven valaisevia salamoita kyllä. Hieno tunnelma.

Anne

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html