Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Mäntynen (teemu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 10.06.2009



Moi,

Marja Wallin kirjoitti:

> Erään kaverin kanssa päädyttiin yksinkertaiseen
> neuvoon, "opettele käyttämään kameraasi ja kokeile".

Erinomaisia neuvoja tämä ja kaikki muutkin.

Valokuvauksen perustekniikka pitää opetella niin, että omaa ymmärryksen valotusajasta, aukosta, herkkyydestä, polttovälistä, tarkennuksesta, väreistä, sommittelusta jne.

Jotta voisi ymmärtää yksityiskohtia, pitää olla käsitys kokonaisuudesta. Valokuvauksen alkeiskurssi on hyvä paikka aloittaa. Sinne voi mennä myös, vaikka olisikin kuvannut jo jonkin aikaan. Kursseja järjestävät esim. kansalaisopistot (HUOM. kurssit alkaa tyypillisesti syksyllä, eli liikkeellä kannattaa olla jo nyt). Kurssilla hankitun hatarankin kokonaiskuvan ansiosta kirjoista voi omaksua tarkempia oppeja tehokkaammin. Toki kirjoistakin voi aloittaa, mutta se vaatii hiukan enemmän kärsivällisyyttä alussa, jotta ns. näkee metsän puilta.

Vaikka kamerat ja niiden nappulatekniikka vaihtuu, perusasiat on ja pysyy. Kameran käyttöohjekirja opettaa nappulatekniikkaa (ja luettelee megapikseleitä ja polttovälikertoimia ja kaikkea muuta tyystin epäoleellista), mutta se ei opeta valokuvaamista. Niinpä mars kirjastoon tai kirjakauppaan.

Kun perustieto on opiskeltu, pitää rohkeasti kääntää kamera täysautomaagisesta tilasta käsisäädöille ja harjoitella omin voimin kuvaamista ihan käytännössä. Harjoitukseksi käy kaikki ajatuksella suoritettu valokuvaaminen. Kuvausaiheita kannattaa hakea laidasta laitaan, koska yhdestä kuvausaiheesta opittua voi aina soveltaa muihin aiheisiin. Yhteen aiheeseen jämähtämällä ei opi erityisen monipuoliseksi edes siinä yhdessä lajissa.

Buffaanpa lopuksi tästä aiheesta aikoinaan kirjoittamaani blogimerkintää: http://www.mantynen.com/teemu/kameroiden-kayttoohjekirjat-ja-valokuvauksen-opiskelu/

-- 
Teemu Mäntynen
http://www.mantynen.com/teemu/
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html