Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Joni Rinta-Möykky (jonirm_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 11.05.2009



Niin se ukkoskausi sitten käynnistyi eikä mitenkään huomaamattomasti, nimittäin ainakin etelä-suomessa jokainen sai varmasti osansa salamoilla tai ilman.
Viikonlopun ennusteet jo haastelivat, että maanantaina tapahtuu, ja varmistuksia siihen saatiin eilen. Aluksi näytti että ukkoset rajoittuisivat Turku - Hämeenlinna akselille mutta homma kyllä paisui vähän laajemmaksi niin jotta täällä uudella maalla jytisi reilusti. Aamu kahdeksalta töihin mentäessä taivas näytti pelkältä pilvimössöltä, mutta kiinnitin huomion torvimaisiin muodostelmiin pilvipeitteessä joka jotenkin kai viittasi syvän konvektion kehittymiseen.. kosteaa ainakin oli. Työpaikalla tuli seurattua testbediä yhtenään vaikka työkaverit naureskelivatkin ettei näin kylmällä ukkosta kehity... niinpä.

Kahdentoista jälkeen kartalla purjehti lounaasta kehittyviä ja melko pitkäkestoisiakin soluja jotka herättelivät toiveita että ne ehtisivät tänne Porvoon pohjoispuolellekin. Lähdin sitten ennen kahta pitämään vähän lomia pois ja odottelin, että alempi pilvipeite haihtuisi luvatusti. Niin kävikin kolmen jälkeen, kun alapilvet sitten yhtäkkiä haihtuivatkin ja raoista paistoi majesteettimaisia congestuksia. Jep! kamat autoon ja tienpäälle. Porvoonjoen varrelta tuli saldoksi muutama mosaiikki kehittyvistä ukkosista.

Harmikseni jouduimme kuitenkin palaamaan takaisin koska olin mennyt sopimaan yht, sun toista iltapäiväksi, ja kun ne oli ohi niin ukkonen olikin jo päässyt kehittymään melkoisesti ja kolina oli ihan kiitettävä.

Lähdimme jälleen reisuun välillä Pukkila - Lahti ja ehdimmekin sopivasti kahden solun väliin ja saldoksi räpsähti pari isoa solua, sekä syöksyvirtaus. Jälleen edemmäs kohti Lahtea mentäessä alueen suurimmat solut jäivät taakse, mutta muutamat kuvat tuli valtatieltäkin napattua.

Ilman töitä olisi ehkä raaskinut leiriytyä lähemmäs Helsinkiä jossa oli kuulemani mukaan satanut vähän suurempia rakeitakin. Pitänee paikkansa? sattuiko joku niille seuduille?

Kuvia tiputtelen nettiin kunhan ehdin ne ensin kokoamaan.

t. JRM

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html