Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: AriJuhani Punkka (prokyon_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.04.2009



Moi,
Kevät on taas siinä vaiheessa, että on aika valmistautua tulevan kesän Rae- ja puuskaprojektiin. Edellisvuoden havaitsijoista halukkaat ovat jo ilmoittautuneet mukaan projektin postilistalla. Tässä tulee infoa niille, joita kiinnostaa projektiin osallistuminen alkavana kesänä.

RaPu2009 on Ursan myrskybongareiden, Vaisalan ja Ilmatieteen laitoksen yhteistyöprojekti, johon osallistuvat sitoutuvat tekemään toukokuusta syyskuuhun rae- ja ukkospuuskahavaintoja ja syöttämään ne jaoston havaintotietokantaan. Vaivan palkaksi IL tarjoaa projektilaisille henkilökohtaiset käyttäjätunnukset RaPu-sivuille, josta löytyy säätutkatietoa (sateen intensiteetti, rakeiden todennäköisyys) 5 minuutin aikaresoluutiolla koko valtakunnasta. Projektilaisten tehtävänä on myös 'valvoa' sivulla olevien tuotteiden antamia tuloksia (satoiko rakeita, kun raetuote niitä ennakoi).

Projektiin voi tarjoutua mukaan seuraavasti: Lähetä sähköposti minulle (punkka(ät)gmail(piste)com, ei siis tämän listan osoitteeseen!), jossa kerrot

1. nimesi
2. asuin-/mökkeilykuntasi
3. oletko chaser vai spotter. Jos olet chaser ilmoita, kuinka suurella 
säteellä kotipaikastasi liikut?

Uusista ehdokkaista etusijalla ovat ne, jotka asuvat Helsinki Testbed - alueella (http://testbed.fmi.fi/)

HUOM!
Uusien ehdokkaiden hakemukset tulee olla perillä viimeistään 26. huhtikuuta. Kaikkien mukaan tarjoutuvien on muistettava, että joka kuukauden jälkeen on raportointivelvollisuus menneen kuukauden havainnoista (tai havaintojen puutteesta). Velvollisuuden täyttämättä jättämisestä seuraa käyttäjätunnusten poistaminen. Ensimmäinen raportointikuukausi on toukokuu ja viimeinen syyskuu. Projekti starttaa virallisesti mahdollisimman pian vapun jälkeen.

Lopuksi vanhoille havaitsijoille tiedoksi, että olen poistanut tukun käyttäjätunnuksia RaPu-postilistan jakelusta, koska viestit tulivat näistä osoitteista bumerangina takaisin.

A-JP

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html