Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Rajamäki (myrskyjamo_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.03.2009



Löytyi monen mutkan kautta tuommoinen lehtiartikkeli. Kyseinen paikka on tuossa muutaman kilometrin päässä meiltä.... Ennen kaikki oli paremmin. :)

26.7.1967
ÄKÄINEN PYÖRRE KÄVI NURMOSSA.
Keskiviikkoaamuna klo 7 Nurmon Mäenkylässä riehunut suppea-alainen pyörremyrsky katkaisi tie-, sähkö- ja puhelinyhteydet tälle suhteellisen tiheästi asutulle seudulle.
Silminnäkijän kertoman mukaan nopeasti edennyt pilvipatsas liikkui vanhan Lapuantien suunnassa kohisten ja tuhoten kaiken tielle osuneen. Pyörteen yllä taivas oli pilvetön, mutta lähiympäristössä satoi hetken aikaa rankasti. Tuhoalue oli runsaan kilometrin pituinen ja muutamien kymmenien metrien levyinen.
Tielle kaatuneet puut olivat 6-8 tuuman vahvuisia ja useimmat kaatuivat juurineen. Ihmisuhreilta säästyttiin. Tapahtumaa koko ajan seurannut maanviljelijä kertoi: -”Kukaan meistä ei osannut odottaa tällaista. Pelästyimme vasta kun puut alkoivat kaatua, katot repeillä ja patsas tuli yllemme”.
Yksi puimalato hajosi kokonaan ja kattoja särkyi.Muutamat nurmolaiset puhuivat ”Jumalan tuomiosta syntisen elämän vuoksi”. (Savon Sanomat)

--

Jarmo Rajamäki
http://myrskyjamo.googlepages.com/
http://eddiekoira.googlepages.com/

--

Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html