Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Eero Karvinen (ekarvinen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 03.11.2008



Hei!
 

Miitissä oli pikku juttua Lightning triggeristä. Kyseinen laukaisin siis löytyy täältä:
 

http://www.lightningtrigger.com/
 

Viimekesän kokemukseen pohjaten, laite toimii oikein mainiosti ja sillä saa hyviä kuvia päiväsalamoista. Viimekesän liipaisuja voi selata täältä. Kaikki kesän 2008 kuvat siis triggerillä.
 

http://www.ekarvinen.net/salamakuvat.htm
 

Mitä tulee huonoihin puoliin, on se, että ei reagoi ihan kaikkii välkkyihin ja osa salamoista on niin nopeita, että laukaisuviiveen vuoksi ei tartu (todettakoon että ei ne salamat tulisi refleksilläkään kuvattua). Laukaisin reagoi vähän paremmin positiivisiin, kuin negatiivisiin salamoihin. Sivuhaarat menetetään (kerrannaisuus no. 2 vasta piirtyy), mutta voi ihan rehellisesti sanoa, että päiväsalamoista refleksillä kuvattaessa ne ei tulisi muutenkaan (ellei käy käsittämätön mäihä).
 

Kokonaisuudessaan monin verroin parempi investointi salamakuvaukseen, kuin vastaavan hintainen optiikka. Suosittelen kaikille niille, jotka pitävät salamoiden kuvaamisesta ja haluavat helpottaa päiväräpsyjen kuvaamista. Yösalamoille suosittelen perinteistä aikavalotusta.
 

terveisin,
Eero Karvinen

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html