Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Mäntynen (teemu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.09.2008


> Taitaa vain "spritet" olla liian himmeitä tollaisella kameralla
> kuvattavaksi, eli kuinka ne oikein syntyvät.

Ongelma piilee suuressa kuvausnopeudessa itsessään. Eli kun kuvia otetaan turkasen monta per sekunti, niin yhden kuvan valottamiseen ei jää paljon aikaa.

Useimmat järjestelmäkamerat ei nopeimmillaankaan kykene 1/4000 s - 1/8000 s nopeampaan valotukseen. Jos suurnopeuskameralla otetaan esim. 100000 kuvaa per sekunti, niin yhden ruudun valottamiseen on silloin korkeintaan 1/100000 s aikaa.

Asiaa voisi kompensoida sillä, että suurnopeuskamera olisi äärimmäisen herkkä, mutta silloin kuvakohina karkaa äkkiä käsistä.

Niinpä käytännössä valoa tuottamattomia kuvauskohteita joudutaan valaisemaan erittäin voimakkaasti. Muutama tuhan wattia halogeenivaloa ei riitä vielä pitkälle. Hurjimpiin kuvausnopeuksiin on erityisiä laseriin perustuvia valaisujärjestelmiä, joissa on myös hurjat hinnat.

Valoa itsessään tuottavia kohteita ei tietenkään voi parantaa valaisemalla.

Mä oon edellisessä työpaikassa operoinut digitaalista suurnopeuskameraa lähinnä teollisissa käyttösovelluksissa. Nyt kun en enää työskentele siellä, niin voinen spammia rauhassa linkin sivulle, jossa on selostettu lisää suurnopeuskuvauksesta, jos joku sattuu olemaan kiinnostunut aiheesta: http://www.it-line.fi/content/view/33/42/

-- 
Teemu Mäntynen
mailto:teemu_ät_mantynen.com
http://www.mantynen.com/teemu/
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html