Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Olli Sälevä (ollisaleva_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 22.08.2008


Kiitokset Antille ja muille vastauksista. Tuosta Antin linkistä löytyykin runsaasti samankaltaisia pilviä kuin oli oma havaintoni. Täytyypä olla tarkkana, ettei turhaan rupea hehkuttelemaan.

Olli

Date: Fri, 22 Aug 2008 16:11:34 +0300
From: tikuilla_ät_gmail.com
To: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi
Subject: Re: [myrskybongarit-l] Suppilon aihioko?

Terve,
Kyseessä on tuskin ollut suppilo, mikäli huomattavaa pyörimisliikettä ei ole havaittu. Ohessa linkki, mikä kannattaa vilkaista:

http://www.stormeyes.org/tornado/faq/notahose.htm

22. elokuuta 2008 15:48 Olli Sälevä <ollisaleva_ät_hotmail.com> kirjoitti:

Inarijärven Ukonselällä näkyi 30.7.2008 oheisen kuvan esittämä pilvimuodostelma. Ilmassa oli ukkosta ja sadetta ja lämpötila nousi ukkosen jälkeen reilusti yli + 20°:een. Jonkin ajan kuluttua sää kuitenkin muuttui hyvin viileäksi voimistuneen pohjoistuulen vuoksi. Pilvessä ei ollut havaittavissa minkäänlaista pöyrimisliikettä, eikä se kehittynyt tuota pitemmälle, vaan hajosi hyvin nopeasti. Voisiko tuo olla suppilon aihio, vai muuten vaan sen näköinen pilven riekale?

http://kuvablogi.com/nayta/1401305/

Lapin Kansassa on ollut 23.9.1949 uutinen Lapissa riehuneesta myrskystä ja uutisessa mainitaan mm:

 "-Inarinjärvellä myrsky nosti korkeita vesipatsaita ja kuljetti niitä pitkin selkiä."

Onko näin vanhasta myrskystä mitään tietoa ja olisikohan tuolla ollut trombeja?

Olli

Voit jakaa jopa 500 valokuvaa kuukaudessa ystäviesi ja perheesi kanssa. Ota käyttöön ilmainen Windows Live Spaces Klikkaa!

--

Terveisin
Antti Kiiskinen



Saapuneet -kansio aina täynnä? Windows Live Hotmaililla saat 5 gigatavua ilmaista säilytystilaa. Luo nyt oma Hotmail-tilisi! http://get.live.com/mail/overview
--

Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html