Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Mäntynen (teemu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.01.2008


> Mutta, eihän hätä ole tämän näköinen. Aktiivisemmin ukkostutkaimia
> seuraavat tietävät, että muitakin kolmiomittausprojekteja on:
>
> StrikeStar ja WASP2
> Blitzortung.org

Itse pitäisin tuota Blitzortungia kaikkein mielenkiintoisimpana vaihtoehtona. Se on ottanut vuosi vuodelta enemmän tuulta purjeisiinsa ja sillä on kasvava kehittäjäyhteisö ja tutkaverkosto. Yhteisöllisyyden ansiosta sitä tuskin yritetään kuristaa kaupallisen palvelun suuntaan ainakaan ihan tuosta vain, ja tulevaisuus näyttää muutenkin lupaavalta.

Kts. esim. pohjoismaiden kartta:
http://www.blitzortung.de/index.php?station=2&mode=0&map=12&lang=e

Blitzortungia käyttäviä katselusovelluksia: http://www.blitzortung.de/index.php?station=2&mode=4&map=12&lang=e

Blitzortungin keräämän datan saa myös numeerisesti, jolloin voi kehittää lisää em. kaltaisia sovelluksia tarpeen vaatiessa.

Suomesta mukana olevien tutkien määrä pitäisi saada kuitenkin kasvamaan. Sitä asiaa voisi saada edesautettua, jos joku ottaisi asiakseen aktivoida yhteyksiä Blitzortungiin ja suomalaisiin tutkien ylläpitäjiin. Tutkien ylläpitäjillä on muutenkin kädet täynnä tekemistä, joten joku primus motor lienisi tarpeen.

Yhteisöllisen aktiviteetin kautta mukaan varmasti saataisiin suurempi määrä täkäläisiä tutkia, mikä kasvattaisi tarkkuutta ja kattavuutta, ja ties vaikka sen jälkeen Blitzortung lisäisi sivustolleen tarkemman kartan Suomen lähialueista. Suomen alueestahan saa jo nyt tarkemman kuvan esim. Google Earthin kautta.

Asiasta saattaisi kannattaa mainita myös Vaski.netin Foorumin "Ukkonen ja Ukkostutkat"-ryhmässä, sillä Vaski.netin Arilla on paljon alan tietoa ja kontakteja, ja ainakin joskus taannoin muutama muukin tutkan ylläpitäjä oli foorumilla mukana:
http://www.vaski.net/Foorumi/viewforum.php?f=19

-- 
Teemu Mäntynen
http://www.mantynen.com/teemu/

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html