Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jan Eerala (jan_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 28.01.2008



Suosittelen myöskin tarkennuksen teippaamista. Tarkennuskehällä ei nykyisissä digijärkkäreissä tee mitään koska automaattia käytettäessä se kuitenkin on pois pelistä ja manuaalisesti etsimet ovat ainakin DX-kennoissa liian surkeat jotta siihen voisi luottaa.

Minulla on kaikkien linssit tarkennuskehät teipattu kokonaan ympäriinsä; samalla niihin on saaanut hieman ylimääräistä sääsuojaa. Olen tosin käyttnyt vähäliimaista "leader" teippiä josta ei leviä liimaa. Muistaakseni on olemassa vastaavia sähköteippejä jotka ovat poistettavissa ja taas tarrattavissa ilman että kohteeseen jää ylimääräistä liimaa.

Tavallinenkin musta sähköteippi käy hyvin, mutta silloin suosittelen tuollaista parin sentin pätkää. Ja se tomintahan kävi niin, että tarkennus äärettömään linssi automaatilla, jonka jälkeen lukitus manuaaliasentoon. Sitten kun on tarvetta kuvata muuta, niin tarkennus takaisin automaatille. Ja teippi saa olla pysyvästi kiinni.

Jan Eerala
www.rupuranta.net

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html