Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

timo.leponiemi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 28.01.2008



Silloin kun vielä itse ehdin pimeään kuvaamaan, otin koekuvasarjat eri tarkennuksilla ja kun oikea tarkennus äärettömään oli löytynyt, teippasin objektiivit siihen asentoon. Jos runko on AF-asennossa, se voi tietysti runnoa tarkennusmekanismeja. Tuo homma toimii paremmin ikivanhoilla rautavehkeillä (itselläni Nikonin runkoja EM:stä FM2:een). AF-objektiiveilla ääretön ei yleensä ole ääriasennossa, vaan jo vähän aiemmin (paitsi siinä yhdessä Sigman 28-millisessä, josta oli valmistusvaiheessa jäänyt yksi pikku prikka pois, eikä ennen pientä korjausta tarkentunut lainkaan äärettömään!). Vanhat kiinteäpolttoväliset MF-objektiivit ovat yleensä ääriasennossa ääretön-tarkennuksessa. Teippaus on siksi hyvä olla niissäkin, ettei pimeässä pääse tarkennus siirtymään, kun hanskoillakin joutuu välillä räpeltämään... Zoomien kanssa (koskee myös manuaalisia zoomeja) onkin jo vaikeampaa. Niissä kun ääretön-tarkennus osuu eri polttoväliasennoissa eri kohtaan ja mitä isompi objektiivi, sitä enemmän siihen vaikuttaa myös lämpötila. Esimerkiksi peilitelen kanssa, vaikka kiinteäpolttovälinen onkin, lämpötila vaikuttaa jo huomattavasti tarkennuspisteeseen. Itselläni on useampi merkkikohta, jotka määräytyy lämpötilan mukaan... Ei oo helppoo pimeässä, kun pitäisi saada valoa filmille/kennolle! Tsemppiä! Ja pirusti koekuvia ja treeniä! Harjoittelun palkitsee onnistuneet kuvat!!

Timo L.

                                                                                                                                           
                      Ansku                                                                                                                
                      <anskuweb_ät_yahoo.com        To:       myrskybongarit-l_ät_ursa.fi                                                        

> cc:
Sent by: Subject: Re: [myrskybongarit-l] Pimeässä kuvaus owner-myrskybongari t-l_ät_ursa.fi 27.01.2008 17:34 Please respond to myrskybongarit-l

Kiitos kaikille vastauksista ja neuvoista....sain uskonvahvistusta omiin epäilyihini ;-).Muutama ihan hieno reposkuva on tullut napsastua tänä talvena, eli MF asetuksella ne on onnistuneet...mutta epäilin vain että en osaa käyttää edes tämän vertaa kameraa kun automaattiasetuksella ei onnistunut sitten melkein yhtään mikään vähänkään pimeässä. Ehkäpä myrskykauden alkaessa on kameran nippelit jo niin hyvin hanskassa että haaviin jäisi jokunen salamakin ensi kesänä. Vanhalla digipokkarilla jokunen onnistui ja kaikki oli muutenkin "helpompaa", mutta tämä kamera vaatii vielä aika paljon harjoitusta..

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html