Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Mäntynen (teemu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 27.01.2008



 > Oon selannut manuaalin
> hiirenkorville enkä kertakaikkiaan tajua mikä on
> vikana....

IMHO kameravalmistajien omat käyttöohjeet ovat surkeita. Ne tehdään koska sellainen on pakko olla olemassa, jotta kameran saisi myytyä. Valmistajalle joka käyttöohjeen laatii, tai maahantuojalle joka käännättää käyttöohjeen paikallisen markkina-alueen kielelle, käyttöohje on enemmänkin pakollinen kuluerä kuin tulonlähde. Ja se näkyy käyttöohjeiden huonossa laadussa.

Valokuvaamisen perustekniikkaa ja käsitteistöä on parasta opiskella alan kirjallisuudesta. Kirjasto on hyvä paikka.

Lisäksi on valmistajista riippumattomien tahojen kirjoittamia kameramallikohtaisia käyttöohjekirjoja. Laajin ja tunnetuin lienee Magic Lantern Guides. Niissä selitetään kansantajuisesti kameran käyttö ja neuvotaan soveltaminen suhteessa valokuvauksen perustekniikoihin.

Kun valokuvauksen perustekniikka ja -käsitteistö sekä kameran nappulatekniikka on hanskassa, voi ruveta paremmin perehtymään johonkin valokuvaksen erityisosa-alueeseen keskittyvään kirjallisuuteen tai nettisivuihin.

Tarkoitukseni oli vain vastata lyhyesti tänne sähköpostilistalle, mutta intouduin tekemään asiasta laajemman blogimerkinnän. Aiheesta kiinnostuneet voivat halutessaan vilkaista ao. osoitteeseen: http://www.mantynen.com/teemu/valokuvaus/kameroiden-kayttoohjekirjat-ja-valokuvauksen-opiskelu/

-- 
Teemu Mäntynen

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html