Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: A-J Punkka (ari-juhani.punkka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 18.01.2008



Moi,
Jotkut ovat ehkä huomanneet, että Wetterzentralen tutut salamakartat ovat lakanneet päivittymästä. Sama koskee lukuisia muita verkkosivuja, jotka ovat tarjonneet Euroopan alueen salamatietoja. Kolleega ilmoitti juuri, että tilanne johtuu siitä, että järjestelmää hallinnoiva UK Met Office on päivittämässä paikannusverkoston rautaa siten, että verkostosta tulee lähes globaali.

Muutoksen hyvät uutiset Suomen kannalta ovat, että verkoston Korppoossa sijainnut anturi on päivitetty ja siirretty parempaan ympäristöön Helsinkiin. Harrastajien kannalta erityisen huonot uutiset ovat, että ilmaisen salamadatan jakelu on päättynyt ainakin toistaiseksi. Jos dataa edelleen haluaa, se pitää erikseen tilata UK Met Officelta. Hinnoista ei ole mitään tietoa, mutta todennäköisesti palvelu on hinnoiteltu tavallisten pulliaisten ulottumattomiin.

Siitä, miksi tämä muutos tapahtui, minulla ei ole tietoa. Yksi arvaus voisi olla, että Keski-Euroopan salamamarkkinat voivat olla kuumenemassa kilpailun vuoksi ja kaikki haluavat siivunsa rahavirroista. Niin tai näin, ensi kesänä moni harrastaja tulee todennäköisesti tuskailemaan syntynyttä "tietoaukkoa"...

A-J

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html