Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Sami Luoma-Pukkila (uggi_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 15.08.2007



Ensiksi mössökuvia ja ukkoslintuja päivältä Lahden Alasenjärven pohjoisrannalta, sekä divx-pakattu video jossa ei kyllä ole oikein muuta kuin radioukkosta:
http://www.sivari.org/~uggi/gallery/lahti_07-08-14/

Illalla puoli kymmenen maissa lähdin katsomaan miltä Riihimäen suunnalta Hollolaan kulkeva solu näyttää. Noin aktiivista ukkosta en muista kokeneeni sitten 80-luvun, kun kakarana tuli tapitettua jatkuvasti räiskivää salamointia keskellä yötä ikkunan ääressä (mummo kun kielsi menemästä ikkunoiden lähelle ukkosella niin pitihän sitä ihan piruuttaan tehdä päinvastoin, siitä se kiinnostus ukonilmoihin sitten vissiin lähtikin :p).

Kennolle tarttui 25 salamaa, eli vähän reilut 20 salamaa enemmän mitä tähän mennessä olen koskaan saanut kuvattua. 5-15 sekunnin valotuksilla tuntui tärppäävän hyvin, kun salamointi oli ihan jatkuvaa. Pieniresoluutioista 15 fps videotakin on jemmassa, katsotaan myöhemmin josko sieltä löytyy mitään nettiin laitettavaa.

Kuvat löytyy täältä:
http://www.sivari.org/~uggi/gallery/chase_07-08-14/

Ekat kuvat Hollolan Sairakkalasta etelään, länteen ja pohjoiseen, loput Hollolan kirkonkylän uimarannalta pohjoiseen. Salamointi oli jo sen verran kaukana, että ääntä ei kuulunut. Kävin vielä Asikkalan Pulkkilanharjullakin, mutta sinne ukkostelusta näkyi enää perävalot kalevantulien muodossa.

Lahteen palattuani näkyi kalevantulia idän suunnalla, sadetutka näytti tuolloin Uttiin aktiviteettia. Nukkumisyrityksestäkään ei tullut äsken oikein mitään, kun ulkoa kuului harvakseltaan kaukaista ukkosen jyrinää etelän suunnalta.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html