Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

timo.leponiemi_at_hidden_email_address.net
Päiväyksen mukaan: 19.07.2007



.. ei ollutkaan trombi, vaikka päivystävä palomestari niin sanoikin.. köh! Eli pari versiota YLE:n uutisista yöltä...

Timo L.

YLE-uutinen 19.7. klo 3.50:

Kymenlaaksossa Valkealassa riehui yöllä voimakas ukkosmyrsky. Kymenlaakson pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Markku Alho kertoo, että trombi on kaatanut puita 20-30 mökin päälle Hillosensalmen aseman lähistöllä. Palomestarin mukaan kukaan ei ole loukkaantunut, mutta mökit ovat kärsineet katto- ja räystäsvaurioita. Puita on kaatunut myös useiden autojen ja mm. asuntovaunujen päälle.

Päivystävä palomestari kuvasi trombia erittäin voimakkaaksi. Se kaatoi noin 300 metrin levyiseltä kannakselta kaikki puut matalaksi.

YLE-uutinen 19.7. klo 5.35:

Voimakas tuuli kaatoi yöllä puita Valkealassa Kymenlaaksossa. Pohjois-Valkealassa Hillosensalmen aseman tienoilla puuskarintama kaatoi puita arviolta 20 - 30 mökin päälle. Kymenlaakson pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Markku Alhon mukaan kukaan ei ole tiettävästi loukkaantunut myrskyn seurauksena.

Sen sijaan Hillosensalmen aseman, Mäntysaaren, Kinansaaren, Lehtisaaren ja Korpisaaren alueella useat mökit ovat kärsineet katto- ja räystäsvaurioita. Myös ikkunoita on hajonnut monin paikoin. Myrsky kaatoi puita myös useiden autojen ja asuntovaunujen päälle. Päivystävän palomestarin mukaan sähköt ovat useista mökeistä poikki.

Tuuli kaatoi suuria kuusia ja mäntyjä noin 300 metrin levyiseltä ja puolen kilometrin pituiselta kaistaleelta. Palokunta aloittaa raivaustyöt päivän valjettua.

Myrskytuhoalue sijaitsee Valkealan kunnan pohjoisosassa lähellä Repoveden kansallispuistoa.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html