Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: J. Peter Lassila (paratutkimus_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 03.07.2007



Hei,

Kirjoitin joskus tammikuussa 2002 myrskybongareiden listalla elektrofonisista äänistä ja palaan nyt ohimennen myrskyilmiöiden tarjoamiin mysteereihin. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa lyhyesti pallosalamasta ja kehittääkseni listan vuorovaikutteisuutta, ajattelin aloittaa muutamalla kysymyksellä - onhan lista täynnä asiantuntemusta, josta itse saatan ehkä vain haaveilla.

Olen yrittänyt hivenen metsästää viime vuosilta mielenkiintoisia pallosalama-tapauksia, joissa olisi ollut mahdollisesti useampikin havaitsija ja ilmiö olisi esimerkiksi vahingoittanut esineitä, eläimiä tai ihmisiä, läpäissyt fyysisiä esteitä kuten ikkunoita tai sisältänyt muita harvinaisia elementtejä. Itselläni on tiedossa pari tapausta, jotka löytyvät myös suomalaisilta myrskybongaussivuilta, mutta luulisi että näitä olisi tiedossa enemmänkin. Pallosalaman kaltaisia ilmiöitä väitetään nähdyn joskus myös ilman ukkosta. Onkohan keskustelijoilla tietoa tällaisista tapauksista?

Olen kuullut, että Suomessa olisi jopa joitakin kuolemantapauksia pallosalamoihin liittyen ja löysinkin 1800-luvun puolelta pari näiden väitteiden kannalta mielenkiintoista lehtiartikkelia. Huhujen mukaan 1900-luvullakin on tällaisia tapahtumia sattunut ainakin yksi, mutta minulla ei ole lainkaan tietoa tarkemmista tiedoista, enkä ole alkanut etsimään sokkona näitä tietoja. Niinpä ajattelin kysyä, onko jollakulla täällä tarkempia tietoja näistä väitetyistä kuolemantapauksista? Löytämäni vanhemmat uutiset olen maininnut Suomen ufotutkijoiden keskustelufoorumilla, jossa kerroin myös eräästä minulle ilmoitetusta "ufotapauksesta", josta havaitsija sai otettua myös valokuvan. Tarkemmat tiedot tapauksesta kuvien kera löytyvät tuolta linkin takaa muun keskustelun ohesta: http://www.suomenufotutkijat.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=526

Ufoista puheen ollen, Briteissä viime vuonna julkaistun salaisen tutkimuksen mukaan ufoiksi luokitellut valoilmiöt näyttävät olevan yhteydessä erilaisiin sääilmiöihin sekä varsinkin tilanteisiin, jolloin ilmakehässä on suuri sähköinen varaus kun puhutaan nimenomaan tapauksista, jotka eivät ole jääneet selvittämättä tietojen puutteellisuuden tai epämääräisyyden vuoksi. Omien havaintojeni perusteella noin puolet merkittävistä ufohavainnoista on juuri erilaisia ilmakehän valoilmiöitä, tosin mukana on myös sellaisia, joilla ei näyttäisi olevan selvää kytköstä vallitsevaan säätilaan. Näin esimerkiksi Hessdalenissa. Se on joka tapauksessa käynyt minullekin selväksi, että jotkut ufotutkijat luokittelevat melko ufoiksi sellaisiakin tapauksia, joissa on todennäköisesti kyse vähän tunnetuista ilmiöistä kuten pallosalamasta, koska eivät ole oikeasta luokituksesta "aivan varmoja". Se toinen puoli on sitten teknologisia kohteita, jotka ovat ainakin CIA:n julkaisemien tietojen ja tämän Brittiraportin mukaan selitettävissä sotilasteknologialla kuten Aurora-lentokoneella. Suomen ilmatilassa puolestaan Neuvostoliiton aktiviteetti on aiheuttanut mitä varmimmin aikanaan runsaasti ufohavaintoja.
http://blogit.yle.fi/nyt_se_on_virallista_ufoja_ei_ole_olemassa http://blogit.yle.fi/lentava_lautanen_on_loytynyt

J.P. Lassila

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html