Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Petteri Lappi (jussi-petteri.lappi_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 02.07.2007



Hei!

Helsingissä oikein kunnon jyrähtelyjä, viimeksi samanmoista 27.-28. toukokuuta, joskin tuolloin pidempiaikaisena ja yhtenäisemmin...

Tänään (2.7.) jyrähteli iltapäivällä klo 14-15 jälkeen harvakseltaan, kunnes ennen iltakahdeksaa havaintopaikan itäpuolitse (Helsingin Pitäjänmäki) kulki hyvin mojova sadekuuro, pieni mutta pippurinen. Sadetta ylsi tänne vain muutama pisara ja terävä sateen raja kulki noin vajaan kilometrin havaintopaikalta itään päin, jossa vettä lienee tullut kaatamalla (tutkakuvissa kuurossa on violetti alue). Tuuli voimistui huomattavasti kuitenkin, vaikka kuuro ei tullut päälle, puolisen tuntia tuuli oli ajoittain navakkaa sekä puuskaista (suunta kaakko-koillinen). Salamoita näkyi useita ja jyrähtely oli hyvin kuuluvaa (ajoittain pari kertaa minuutissa), lähimmät salamat (tosin ilmeisesti miltei kaikki pilvisalamoita) olivat alle kilometrin päässä. Klo 20.30 jälkeen tuli hiljaista ja pilvi kuoli nopeasti meren yllä.

Terveisin
Jussi-Petteri Lappi

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html