Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Eero Karvinen (ekarvinen_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.05.2007



Hei!    

  Seurasimpa tutkan välityksellä samaa otusta puolet yöstä. Aika ajoittain solusta tosiaan erotti hyvin selkeän sisäänvirtausalueen ja tukasta jopa erotti, kuinka solu imi sisäänsä pienempiä heikkoja soluja. Rakenteessa näkyi koukkukaiku useaan eri otteeseen ja liike rata tosiaan oli kohti oikeata. Satelliittikuvista kyseinen otus muotoutui MCS systeemistä. 300hpa painepinnalta erotti kuroutuman, joten kyseessä on ollut pieni ylämatalta tai comma. Supersolun esiintyminen voitaisiin todeta storm relative velocity-datan avulla, mutta sitä ei taida olla saatavilla ainakaan yleiseen jakeluun. Joka tapauksessa hyvin mielenkiintoinen tapaus tuo eilisiltainen ja viimeöinen Seinäjoen solu.    

  terveisin,
  Eero Karvinen

juha_koivula_ät_luukku.com wrote:
  Kuulostaa mahtavalta!

Joku asiantuntija voisi kommentoida oliko/onko tuo Pohjanmaan solu jopa supersolu? Ainakin näyttää varsin mielenkiintoiselta, ja on ollut pitkäikäinen ja kaartunut oikealle sekä siinä on selvästi ollut havaittavissa "oma matalan keskus".

  • Juha K.

Choose the right car based on your needs. Check out Yahoo! Autos new Car Finder tool.
--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html