Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Mäntynen (teemu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 09.04.2007



Tervehdys,

Google julkaisi muutama päivä sitten Google Mapsin uuden MyMaps-palvelun. Sillä on erittäin helppoa tehdä varsin monipuolisia karttamerkintöjä kirjoittamatta riviäkään koodia. http://googleblog.blogspot.com/2007/04/map-making-so-easy-caveman-could-do-it.html

Olli Haukkovaara on jo aiemmin aloittanut myrskybongauspaikkojen keräämisen ja dokumentoinnin osoitteessa http://www.myrsky.com/paikat.shtml

MyMapsin ja myrsky.com:in innostamana intouduin kokeilemaan näiden kahden idean yhdistämistä.

Seuraavat kolme linkkiä viittaavan yksittäisiin myrksybongauksen kannalta enemmän tai vähemmän mielenkiintoisiin kohteisiin:

Paimion mäkihyppytorni:
http://tinyurl.com/2r5pxp

Halikon vesitorni:
http://tinyurl.com/35cvzf

Hevonlinnan näkötorni (Koski TL)
http://tinyurl.com/38g2l2

Seuraava linkki viittaa neljänteen kokeiluun, jossa testailen MyMapsin soveltuvuutta myrskybongausystävällisten tieosuuksien dokumentoimiseen. Tämä on hyvin nopeasti kyhätty viritelmä, jossa on paljon parannettavaa, mutta siitä voi hiukan hahmottaa idean suuria linjoja:

Varsinais-Suomen tiestöjen näköalapaikkoja: http://tinyurl.com/3clp7g

Toistaiseksi on hiukan aikaista veikkailla, miten tämän kaltaista toimintaa olisi parasta harrastaa ryhmätyönä. Mistään erityisistä ryhmätyövälineistä ei ole vielä mitään tietoa.

Google ei esim. ole vielä aloittanut MyMaps-merkintöjen indeksointia, eli niitä ei löydy Googlen karttahauissa. Erään sivistyneet veikkauksen mukaan indeksointi alkaa parin viikon sisällä. Kun indeksointi alkaa, ymmärrykseni mukaan Google Maps haussa voisi sen jälkeen tehdä hakuja esim. sanoilla "myrskybongaus near finland", jolloin Google Mapsin pitäisi näyttää Suomen kartalla liuta karttamerkintöjä, joiden tiedoissa on mukana sana 'myrskybongaus'. Saas nähdä miten tuo tulee tarkalleen ottaen toimimaan.

Ryhmätyötä miettiessä voisi yrittää ottaa huomioon myös muita harrastajaryhmiä, kuin vain meitä myrskybongareita. Esim. "mäkikusoilijat" on ansiokkaasti kerännyt näkötornilistaa osoitteeseen http://tornit.net/

Vastaavia harrastusporukoita ja muuten vaan kiinnostuneita on varmasti paljon muitakin. Uskoakseni olisi hedelmällistä yrittää sopia jonkinlaisia yhteisiä käytäntöjä esim. hakusanojen asettamisen jne. jne. suhteen. Niistä sopiessa olisi hyvä yrittää huomioida eri porukoiden hiukan erilaisia tarpeita, jotta kaikki tahot voisivat hyötyä yhteistyöstä parhaalla mahdollisella tavalla.

Henk.koht. en voi ottaa tästä mitään erityistä projektia, mutta jos joku muukin innostuu asiasta, niin olen kyllä hengessä mukana.

-- 
Teemu Mäntynen
http://www.mantynen.com/teemu/

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html