Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Teemu Mäntynen (teemu_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.04.2007



Tervehdys,

Bustolakartta-työnimellä liikkeelle lähtenyt ja täälläkin jo aiemmin mainittu projekti on saanut uuden Web 2.0 -henkisen ;) nimen "YouLoc".

Vanhan kertausta uusilla linkeillä:

YouLocin tarkoitus on kehittää client/server-ohjelmisto, jolla käyttäjät voivat siirtää GPS-paikkatietonsa reaaliajassa muiden nähtäväksi Google Map- ja Google Earth-sovellusten kaltaisiin karttapalveluihin.

Protokartta:
http://proto.youloc.net/

Wiki:
http://wiki.youloc.net/index.php/Bustolakartta

Koodi:
http://codex.youloc.net/

Projektilla on myös IRCNetissä oma #bustolakartta -kanava.

Proto on siis jo nyt käyttökelpoinen kesän chaseja ajatellen, samalla kun sen kehitys etenee jatkuvasti.

Uutta asiaa:

Aspicore GSM Tracker on Symbian S60 2nd/3rd edition puhelimeen asennettava ohjelma, jolla voi lähettää GSM-koordinaatteja YouLociin. Normaalihinta 33EUR.
Lisätietoja kts. http://wiki.youloc.net/index.php/Bustolakartta/Aspicore

Aspicore Oy, joka on kehittänyt ks. ohjelmiston, on ystävällisesti YouLoc-projektia tukeakseen luvannut Ursan Myrskybongausjaostolle 20 ilmaista "tutustumislisenssiä" ja hyvän tarjoushinnan 21.50EUR (sis.alv) myöhemmille kimppatilauksille.

Viisi ilmaislisenssiä varataan jo mukana olleelle YouLocin kehittäjä-/testaajaporukalle.

Loput 15 ilmaislisenssiä on tarkoitus jakaa Myrksybongausjaoston jäsenten kesken. Jos ilmaislisenssit eivät riitä kaikille halukkaille, niin ne pyritään jakamaan toivottavasti mahdollisimman reilusti "ansioituneimmille bongareille", minkä kriteeriksi ajattelin kaudella 2006 tehtyjen ja kantaan kirjattujen havaintojen määrää.

Toivottavaa tietysti on, että kukaan ei pyrkisi omimaan ilmaislisenssiä vain varmuuden vuoksi. Eli pitää olla aikuisten oikeasti aikeissa käyttää sitä kesän chaseilla + pitää olla sopiva puhelin ja GPS-vastaanotin, tai ainakin pitää olla hankkimassa ne lähi aikoina. Toivottavaa olisi myös, että testaa ennalta Aspicore GSM Trackerin, YouLocin ja oman laitteiston yhteistoimintaa asentamalla GSM Trackerin ilmaisen kokeiluversion
(http://www.aspicore.com/en/tuotteet_tracker.asp?tab=2&sub=2).

Samalla tiedustelisin, josko listalta löytyisi joku aktiivi, joka on halukas avittamaan YouLoc-projektia koordinoimalla tätä lisenssien jakamista? Oma aikani tuppaa olemaan kovasti kortilla. Kaikkinainen muukin osallistuminen YouLociin on erittäin tervetullutta.

Tavoitteena voisi olla, että ilmaislisenssit pyrittäisiin jakamaan seuraavan n. kuukauden aikana, jotta ehditään ennen aktiivisimman chasekauden alkua.

Palaan asiaan lähi aikoina, ja kerron lisätietoja siitä, mistä saa lisätietoja ;) , ja mihin voi ilmoittautua lisenssin saadakseen. Sillä välin kiinnostuneiden kannattaaa tutustua em. linkkeihin. Minuun voi ottaa yhteyttä, mutta lisenssien saannista kiinnostuneiden nimien keruuta ei aloiteta ihan vielä.

Kiitos.

-- 
Teemu Mäntynen
http://www.mantynen.com/teemu/

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html