Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jussi G-Mail (jussi.kekki_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 06.04.2007



En tässä nyt rupea kirjoittelemaan mitään ylitieteellisiä havaintoja, vaan ihan suoraa omakokemuskerrontaa. Olin eilen Jaalan Huhdasjärvellä asennuskeikalla ja n. klo 11 erään kesämökin pihassa ollessani töissä. Näin järvellä erittäin tumman pilven josta tuli maahanpäin tummia "kieliä" , arvasin että kohta saamme jonkinlaisen "syöksyvirtauksen" päällemme. Päätelmä oli oikea sillä hurjan tuntuinen tuuli ja lumipyry yllätti hetimiten. Myräkkää kesti n 10min. Tuulen voimakkuutta en osaa arvioida , mutta etukenossa järvelle päin piti seistä jotta pysyi pystyssä ja kun suun avasi henki salpautui. Lumi tuli tasan vaakasuoraan ja oli pakko mennä sisälle mökkiin. Puut taipuivat rajusti ja oksia ynnä kaarnaa tuli ikkunoihin että ropisi.
Kun juttu oli ohi, tein asennustyön valmiiksi ja lähdin ajaman kohti Kouvolaa. Tie oli aika täynnä kaikenlaista irtoroinaa ja oksia. Siikavan ja Jaalan "Jakamin" risteyksen puolessa välissä näin kun väsynyt puu romahti 20Kv sähkölinjan päälle kipinöiden. Soitin KSS Energian vikapäivystykseen ja siellä stressaantunut henkilö sanoi että alue kuuluu Suur-Savon Sähkön alueeseen. Sanoin että ilmoittakaa olkaa hyvä asia nyt eteenpäin, johon henkilö vastasi tekevänsä voitavansa. Kertoi että Iitissä, Elimäellä, Jaalassa omalla alueellaan , Valkealassa ja Kouvolassa on mahdottomasti samoja ilmoituksia ja isot alueet ovat vailla sähköä.

--

Jussi Kekki ( linux )
jussi.kekki_ät_gmail.com
045 - 650 58 59

--

Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi *** Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html *** Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html