Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Leevi Korpela (leevi.korpela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 02.10.2006



Hei!

Huomasin eilen puoli viiden aikaan, että rannikollahan rytisee. Jo edellisenä iltayönä salamaintensiteetti jossain Etelä-Ruotsissa oli parhaimmillaan 10 salamaa/minuutti radion räsähdyksistä laskien. Uskoin ukkosen hiipuvan ennen aluevesiämme, kuten yleensä käy, mutta pieni ylämatala pitikin sen hengissä ja taisipa rytinä vielä voimistua uutisistakin päätellen etelärannikolla.

Ajelin hämärän laskeutuessa Loviisaan, jonne Nastolasta on 70 km. Toivoin aktiviteetin säilyvän, että olisi jotain näkemistä. Ensimmäisen salaman näin hiukan Lapinjärven eteläpuolella kello kahdeksan paikkeilla. Parkkeerasin Loviisan suoralle vähän ennen valtatien liittymää, jossa on pieni pätkä ilman katuvaloja. Salamasaalis oli kuitenkin niukka. Noin 15 kertaa leimahti lähellä, mutta salamaväli oli keskimäärin pari minuuttia. Yksi kova maapaukku koetteli kuuloelimiä, ja maa tärisi. Valjumpia välähdyksiä näkyi rannikon suuntaisesti, mutta niitäkin harvakseltaan alapilvisyyden ja sateen tyrehdyttäessä kaukonäkyvyyden. Tulihan kuitenkin koettua lokaukkonen vaivanpalkaksi.

Vaimo kävi tänään paikallisessa kaupassa Nastolassa ja ukkonen oli (mukamas) rikkonut kaikki kassakoneet. Itse en kyllä todennut mitään täällä puoleenyöhön mennessä. Vaimo oli nähnyt jonkun valjun välähdyksen silloin, kun itse olin chasella.

terv. Leevi

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html