Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Leevi Korpela (leevi.korpela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 19.09.2006



Hei. Uutta tarinaa Saima-myrskyn rakeista 10.7.

Myös työkaverin vanhan auton oli raesade iskenyt lommoille Lieksan Jokitiellä 10. heinäkuuta. Eivätkä ne olleet pieniä rakeita! Hän puhui nyrkinkokoisista, varmaan "jotain 8-senttisiä" valkeita, hauraita ja litteitä lumiraekimpaleita, joita oli pomppinut autojen katoilla. Osa taas oli ollut läpinäkyviä ja normaalin pyöreitä jäärakeita, joista suurimmat hän sateen tauottua mittasi 45-millisiksi. Rakeen koko oli yleisimmin peukalonpään kokoista, seassa näitä murikoita. Isojen valkeiden murikoiden hän erityisesti painotti olleen litteämuotoisia. Ukkonen oli noussut Kolin takaa ja tuuli painanut koivut ihan luokille, mutta puita ei kaatunut. Rakeet olivat myös menneet läpi puutarhakalusteista ja autoja tosiaan lommoutunut. Myös Lieksasta kaakkoon Hattuvaaran suunnalla Siikavaarantiellä (en löytänyt kartasta) jonkun puolitutun mersu oli mennyt lommoille raesateen yllätettyä kesken ajon.

Lehtitietojen mukaan Lieksassa oli autoja lommoutunut, mutta rakeet vain 30-millisiä ja tuhot jäivät kuitenkin vähäisiksi. Työkaveri väitti rakeita tulleen koko Lieksan alueella. Onkohan Ilmatieteen laitokselle tullut Lieksan suunnalta faktatietoa suuremmista rakeista? Tai joku Itä-Suomen bongari kuullut mitään? Kaverin tarina tuntui uskottavalta ja saan hänen känykkäkameralla ottamiaan kuvia. Hän oli ottanut kuvia myös digikameralla, mutta autoon oli murtauduttu myöhemmin ja kamera viety!

terv. Leevi

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html