Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ville Heimonen (ville_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 24.08.2006



Heitämpä tähän erään ehdotuksen, liittyen sekä uutisarkistoon/yms. kuin myös medialle suunnattuun materiaaliin (Myrsky-FAQ/tms.).

Veikko Mäkelä wrote:
> Toisaalta, jos projektin ylläpitoon halutaan useampia,
> niin silloin varmaan yksi yhteinen paikka on järkevä.

Miksei jaoston sivuille voitaisi pystyttää wikiä, jonne voitaisiin näitä uutisia, yms. juttuja kerätä? Aluksihan tämä vaatii tietysti vaivannäköä (wiki-alustan asentaminen, yms.), mutta pidemmällä tähtäimellä mielestäni hyvin organisoitu wiki+ylläpitäjäjoukko olisivat se paras ratkaisu. Wikiin kun voisi periaatteessa kuka tahansa käydä jättämässä merkinnän uutisesta/yms., jonka jälkeen ylläpitäjät hyväksyvät ja lisäävät tiedon uutisesta/artikkelista/tms. "listalle". Näin voitaisiin rajoittaa sekä vandalismia että suoraa uutisten plagiointia.

Lisäksi toisaalla keskustelua herättänyt Myrsky-FAQ/tms. tietopaketti medialle, voisi olla toteutettu wikillä. Tällöin sen ylläpito, ajantasaistaminen sekä hallinnointi että laajentaminen olisi helppoa.


Jotkut henkilöt varmasti vastustavat wikiä alustana. Syynä lienee mielikuvat wikipedian tyylisestä avoimesta järjestelmästä. Mutta kyllä wiki yleisesti sopii hyvin tämänkaltaiseen tietojen keräämiseen, kun sitä pyörää ei haluta tai ei ole järkevää keksiä uudestaan. ;) Yhteisöllisyys ei ole pahasta, päin vastoin. Ja kyllä Mediawiki-wikimoottoriin saa rajoituksia laitettua siten, että vain tietyt henkilöt voivat sivuja muokata.

Tämäkin vain yksi ilmaan heitetty ajatus...

-Ville a.k.a. wilei

--
 http://viltsu.net
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html