Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Zator (zator_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 21.08.2006



Kolme ihmistä sai surmansa ja ainakin sata loukkaantui rajuilman yllätettyä kansallispäivää viettäneet ihmiset Budapestissa. Viranomaiset pelkäävät loukkaantuneiden määrän vielä nousevan.

Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin iski sunnuntai-iltana kuolonuhreja vaatinut rajuilma. Ainakin kolmen ihmisen kerrotaan kuolleen ja noin 250 loukkaantuneen, kun maan kansallispäivää viettämään kokoontuneiden ihmisten seassa iski pakokauhu myrskyn yllätettyä.

Rajuilma alkoi juuri, kun kansallispäivän juhlintaan kuuluva ilotulitusnäytös oli alkamassa. Tuhansia ihmisiä oli kerääntynyt Tonavan ylittäville silloille ja jokipenkereille seuraamaan näytöstä.

Myrsky kaatoi puita, repi kattoja ja heitteli laivoja kaupunkia halkovan Tonavan aalloilla. Neljä ihmistä pelastettiin joesta, mutta useita laidan yli suistuneita on yhä kateissa. Viranomaiset pelkäävät loukkaantuneiden määrän vielä nousevan.

Kansallispäivän juhlinta houkuttelee perinteisesti erityisesti lapsiperheitä. Poliisi onkin joutunut auttamaan vanhempia etsimään myrskyn aikana kadoksiin joutuneita lapsiaan.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2006/08/463810

...................................................................
Luukku Plus paketilla pääset eroon tila- ja turvallisuusongelmista. Hanki Luukku Plus ja helpotat elämääsi. http://www.mtv3.fi/luukku
--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html