Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Leevi Korpela (leevi.korpela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 17.08.2006



Muutama kommentti täältä Hämeen idästä.
Timo L. mm.havainnoi eilen kuurokehitystä Riihimäki-Utti-linjalla. Nähtävillä oli muutama pikkupopcorn ja kuultavilla vaisu murahdus myös Nastolasta käsin.

Tänään saatiin kahden edellispäivän kissanpierujen lisäksi myös muutama molotovin coctail, ihan kotitienooseen. Pari maasalamaa alta sekunnin päähän ja muutama 1-2 sekuntia salamasta jyrähdykseen. Päreitä vois löytyä, mutta olis niin monta puuta tutkittavana ja toisten pihoissa. Klo 13.50-14.00 satoi 15 mm. Raetuote punaisella, mutta tuli vain vettä taivaan täydeltä. Vanhan Kouvolantien rinteen kävelytie syöpyi koskena alamäkeen (Salpausselän harjun jatketta). Rinteestä ryöppysi vesimassa myös suoraan maan sisästä jokena metsikköön. Täytyy tarkistaa oliko siinä joku sadevesiviemärin pää. Pyörätien alikulkutunneli oli yllättäin vesialtaana, josta puskin polkupyörällä läpi kotimatkalla työstä. Sade oli juuri täysin lakannut tehdessäni em. havainnot. (Teen kyllä havaintoraportin). Tämän kuuron salamoinnit meni ohi ollessani vielä työpaikalla. Seuraava kuuro nousi Orimattilan suunnalta ja antoi nuo edellä mainitut kunnon pläjäykset, mutta vettä vain 8 mm puolessa tunnissa. Salamointi kuitenkin harvaa, 1 minuutissa. Mukava kokemus silti kesän löysään kokemusrepertuaariin. Pilvenjämään kehittyi vielä puoliaktiivisia soluja ohituksen jälkeen.

Hesan bongareita todella kidutetaan viesteistä päätellen. Ymmärrystä kyllä riittää sille, että jo muutama jyrähdys päätyy tälle listalle.

Vielä Mäntysen Teemulle, että arvosteluasteikkosi on aivan turha. Täyden kympin kuvia kaikki, jotka ylittävät oman rimasi. Kuten lähes muutamalla muullakin harrastelija-ammattilaisella.

terv. Leevi

--
Myrskybongareiden sdhkvpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html