Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Tom Eklund (tom.eklund_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 25.07.2006



Moi,

Toijalassa taisi eilen olla kuluvan vuoden aktiivisin ukkospäivä. Pääsin paikalle noin päivän myöhässä, mutta siitä huolimatta verkkokalvolle tallentui useampi ihan nätti ja pari oikein komeaakin salamaa ja pari muuta mielenkiintoista yksityiskohtaa.

Päivän selkeästi mielenkiintoisin juttu näkyi (taas) junasta hämeenlinnan eteläpuolella, jossa yhden solun pohjasta roikkui hyvin vaikuttavan näköinen "wall cloud look a like" todella lähellä maanpintaan. Tosin tarkemmat analyysit käyttäytymisestä on parasta nakata olan ylin ja vielä sylkäistä päälle. Havaintojen tarkkuus kun aavistuksen omaisesti kärsii junan kiitäessä 140 lasissa ja kohteen hätisesti vilahtaessa esiin noin miljoonan puun ja parin sadantuhannen rakennuksen takaa. Aika huikean näköinen se kuitenkin oli.

Toinen päivän mielenkiintoisista oli seuraavanlainen juttu. Erään epätasaisen sateen alueen ollessa Rapolan harjun paikeilla, irtosi sateen sekaan selkeä "säkki" rankempaa sadetta ja tuli hitaasti, mutta silmin havaittavaa vauhtia alas. Säkin alaosa oli muodoltaan nätti puolipallo ja yläosa lähinnä vain epämääräinen.

Päivän mössökuvia löytyy seuraavasta osoitteesta: http://www.myrsky.com/gallery/album84

Sori, kuvien huonoa laatua, mutta kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla ottaa eikä tuo todellakaan tarkoita ainoastaan kuvaajaa. Mössö on mössöä, vaikka voissa paistaisi.

Hyvät kesän jatkot itse kullekin!
Tom E.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html