Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Jarmo Rajamäki (myrskyjamo_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 12.07.2006



Verkko- Ilkka Uutisoi:

"Trombi kaatoi puita ja lennätti kattoa Seinäjoella

Kukaan ei loukkaantunut trombin iskussa Seinäjoen Kasperissa. Luonnonilmiö mullisti pihat tänä aamuna ennen yhdeksää Aaponviidalla Hallilanvuoren läheisyydessä. Trombi lennätti kattoa ja pihakalusteita, siirsi asuntovaunun ja nosti trampoliinit ilmaan ja katkoi puita. Trombin kesto oli muutamia kymmeniä sekunteja."

Kävin paikan päällä kuvaamassa tuhoja ja haastattelemassa asukkaita. Valitettavasti jäljet oli jo suurimmaksi osaksi ehditty korjata pois. Kyse oli ilmeisesti "oikeasta" pienialaisesta mutta voimakkaasta trombista, koska silminnäkijoiden mukaan oli nähty selvä pyörimisliike ja rojua oli lentänyt n. 20-30 m korkeuteen. Palomiesten kertoman ( kuulopuhetta ) mukaan tavaraa ja risuja olisi ollut n. 100 m korkeudella. Olivat nähneet kauempaa tullessaan paikalle Kuvissa oleva asuntovaunu oli ollut työnnettynä aivan seinään kiinni. Sekin oli siirtynyt pari metriä. Naapurissa oli lentänyt 5 m halkaisijaltaan oleva trampoliini katon harjan yli puutarhaan. Ja kalusteet sikin sokin.
Tuhoja oli tullut vain yhden kadun varrella kahdelle tontille. Tosin kertoivat, että kauempana olisi peltikatto irronnut. Sitä paikkaa en löytänyt.

Muutama kuva: http://myrskyjamo.googlepages.com/uusimmatkuvat

-- 
JarmoR

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html