Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ari-Juhani Punkka (ari-juhani.punkka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 11.07.2006



Moi,
TV-uutisissa väläytetty pätkä ilmakuvaa osoitti vahvasti, että puut olivat ainakin videon näyttämiltä alueilta suuurelta osin samaan suuntaan kaatuneita. Tämän perusteella ei toki voi tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Rami ja kumppanit kävivät tänään tekemässä tuhojälkianalyysiä, minkä perusteella trombin todennäköisyys tuhojen aiheuttajana alkaa kuihtua entisestään (kiitokset Ramille puhelinbriefauksesta). Lisäksi maanantain osalta IL:lle raportoitujen trombien lukumäärä näyttää (tietääkseni) edelleen nollaa.

Jään mielenkiinnolla odottelemaan Ramin raporttia. Todella loistavaa, että maakunnista alkaa löytyä vapaaehtoista porukkaa tuhojälkien tutkimiseen. Vaikka vielä ei uskallakaan tehdä lopullista analyysiä Heinäveden rytinöistä, voi sanoa varmasti, että tapaus olisi mennyt ilman pienintäkään epäilystä suoraan trombitilastoihin ilman kenttätutkimuksia. Pitää kuitenkin muistaa, että on mahdollista, että trombit ja syöksyvirtaukset esiintyvät hyvin lähekkäin.

A-J

ps. Keskiviikon säätilanne näyttää pikaisesti vilkaisten siltä, että jälleen saattaa rytistä. Nyt tulilinja näyttäisi kulkevan likimain Vaasa-Kuhmo-vyöhykkeellä. Pahoittelut, että tällä kertaa ei ole mahdollisuuksia päivittää Areenan ennustetta.

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html