Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Ari-Juhani Punkka (ari-juhani.punkka_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 24.04.2006



Moi,
On aika aloittaa kolmas perättäinen rae- ja puuskaprojekti eli RaPu2006.   Kyseessä on siis Ursan myrskybongareiden ja Ilmatieteen laitoksen projekti, johon osallistuvat sitoutuvat tekemään enemmän tai vähemmän systemaattisesti rae- ja ukkospuuskahavaintoja ja syöttämään ne Ursan havaintokantaan. Vaivan palkaksi IL tarjoaa projektilaisille henkilökohtaiset käyttäjätunnukset RaPu-sivuille, josta löytyy säätutkatietoa (sateen intensiteetti, rakeiden todennäköisyys) 5 minuutin aikaresoluutiolla koko valtakunnasta. Projektilaisten tehtävänä on myös 'valvoa' sivulla olevien tuotteiden antamia tuloksia (satoiko rakeita, kun raetuote niitä ennakoi).

Projektiin voi tarjoutua mukaan seuraavasti:

Viime kesänä mukana olleet:
o Kutsu projektiin on lähetty hiljattain RaPu-postilistan kautta. Toimi siinä olevien ohjeiden mukaan.
o Jos et ole syystä tai toisesta saanut kutsua, lähetä allekirjoittaneelle (ei siis tämän listan osoitteeseen) sähköposti, jonka otsikoksi esimerkiksi "Osallistun RaPu2006:een".

Uudet ehdokkaat:
o Lähetä sähköposti minulle (ei siis tämän listan osoitteeseen), jossa kerrot

  1. nimesi
  2. asuin-/mökkeilykuntasi
  3. oletko chaser vai spotter. Jos olet chaser ilmoita, kuinka suurella säteellä kotipaikastasi liikut?

Kaikkia uusia ehdokkaita ei välttämättä oteta projektiin mukaan. Tämä etenkin siinä tapauksessa, jos kaikki viime kesän 60 havaitsijasta haluaa uudelleen mukaan. Uusista ehdokkaista etusijalla ovat ne, jotka edustavat alueita, joilla ei vielä ole suurta määrää havaitsijoita.

HUOM!
Viime vuoden rapuilijoiden vahvistusviestit ja uudet hakemukset tulee olla perillä viimeistään 5. toukokuuta. Kaikkien mukaan tarjoutuvien on muistettava, että joka kuukauden jälkeen on raportointivelvollisuus menneen kuukauden havainnoista (tai havaintojen puutteesta). Velvollisuuden täyttämättä jättämisestä seuraa käyttäjätunnusten poistaminen.

Tietoa RaPu-postilistasta, tutkakuvien käytöstä ja 'pelisäännöistä' annan myöhemmin, kunhan selviää, millä kokoonpanolla homma lähtee käyntiin.

A-JP

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html