Ursa   Viestintä   Listat   ~   Etusivu   Haku   Uudet sivut  

 

myrskybongarit-l [ät] ursa.fi

viestiarkisto

Tämä myrskybongarit-l [ät] ursa.fi-listan viestiarkisto. Huomaa, että voit vastata viesteihin tältä sivulta ainoastaan, jos olet jo liittynyt listalle.

» Listan/viestin loppuun

 

Kirjoittajan mukaan: Veikko Mäkelä (Veikko.Makela_at_hidden_email_address.net)
Päiväyksen mukaan: 30.11.2005



Talviukkonen koetellut Etelä-Suomea
Julkaistu 30.11.2005 10:42 (päivitetty 16:59)  

Sakea lumisade on katkonut sähköt useilta tuhansilta talouksilta Etelä-Suomessa.

Talviukkonen on ravistellut Etelä-Suomea aamun ja aamupäivän aikana. Mereltä mantereelle kulkeutunut kylmä rintama on tuonut mukanaan lumisateiden lisäksi rakeita, ukkosta ja salamointia.

Tiehallinto varoittaa erittäin huonosta ajokelistä Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä. Liikennettä maanteillä haittaa tuulen lisäksi sakea lumisade.

Myös merellä olosuhteet ovat kehnot. Osa Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivistä pika-aluksista on jäänyt satamiin huonon sään vuoksi.

Sähköt poikki tuhansilta

Sakea lumisade on katkaissut sähköt useilta tuhansilta talouksilta Etelä-Suomessa. Sähköttä on kotitalouksia etenkin Uudellamaalla. Sen sijaan viat Kanta-Hämeessä on saatu korjattua.

Fortumin asiakkaista noin 8500 on ilman sähköä Uudellamaalla Hyvinkään, Vihdin, Lohjan, Inkoon ja Siuntion alueilla. Lisäksi sähköttä on noin 2000 E.ONin taloutta Espoossa ja Kirkkonummella.

Sähkölinjojen läheisyydessä kasvavien puiden päälle on satanut runsaasti märkää lunta. Puut ovat märän lumen painosta taipuneet sähkölinjoille aiheuttaen katkoksia.

(MTV3-STT)

--
Myrskybongareiden sähköpostilista: myrskybongarit-l_ät_ursa.fi ***
Liittymiset ja eroamiset: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat.html ***
Listan www-arkisto: http://www.ursa.fi/ursa/viestinta/listat/myrskybongarit-l/summary.html